lell Skrevet 13. februar 2012 #1 Skrevet 13. februar 2012 Minstens favoritt middag er Pølse i brød. Dette liker jo ikke vi viksne i det hele tatt, sååå hvordan gjøre dette til et bedre måltid?? Da tenker jeg ikke på å steke pølsene og sånt, men pølse med brød!
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2012 #3 Skrevet 13. februar 2012 Pølser med mest mulig kjøtt og minst mulig tilsetningsstoffer (av typen Hjertego, go' og mager etc) Grove pølsebrød/fullkornspølsebrød
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2012 #4 Skrevet 13. februar 2012 Bytt ut brød med store lomper (eller ha begge deler). Bruk litt forskjellige typer pølser, dvs også noen sterkere med litt mer spennende smaker for voksne ganer (feks lammepølser med hvitløk og rosmarin). Og ha så tilbehør som kan pakkes inni lompene sammen med pølsene som en wrap. Feks rødløkskompott, litt grønn salat (jeg synes babyleaf-pakkene passer fint her), soltørkede tomater (eller ovnsbakte), spennende sennep, hjemmelaget rødkål med epler (eller coleslaw, om du foretrekker det), rødbetrelish... 1
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2012 #5 Skrevet 13. februar 2012 Bytt ut brød med store lomper (eller ha begge deler). Bruk litt forskjellige typer pølser, dvs også noen sterkere med litt mer spennende smaker for voksne ganer (feks lammepølser med hvitløk og rosmarin). Og ha så tilbehør som kan pakkes inni lompene sammen med pølsene som en wrap. Feks rødløkskompott, litt grønn salat (jeg synes babyleaf-pakkene passer fint her), soltørkede tomater (eller ovnsbakte), spennende sennep, hjemmelaget rødkål med epler (eller coleslaw, om du foretrekker det), rødbetrelish... Og rømmesauser kan også være godt i, feks rømme og tyttebær, rømme/dill/pepperrot eller rømme med sterk sennep.
lell Skrevet 13. februar 2012 Forfatter #7 Skrevet 13. februar 2012 Lomper som wrap :-) den va god! Pesto og pølse?? Jeg klarer ikke helt å tenke salat og pølse sammen, men går ann å prøve..
SusanneGullet Skrevet 13. februar 2012 #8 Skrevet 13. februar 2012 Og lage "wrap" pølser er jo utrolig godt, vi pleier og gjøre det Også istede for vanlige pølser kan du jo bruke magre produkter eller laksepølser. Du sier at minsten din elsker pølser i brød. Men har du prøvd og lage andre rette med pølser da? Pølsgryter, pølsegrateng, pølser i tomatsaus, pastaretter m pølser. Kanskje h*n liker det også, og kanskje dere liker det mye bedre også.
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2012 #9 Skrevet 13. februar 2012 Lag pølsebrødene selv, da blir det så utrolig mye bedre enn med butikk-kjøpte. Ha masse forskjellig tilbehør, barbecue-saus, rømmedressing, ruccolasalat, mais, pesto, rødløk, ost, chilliketchup.
lell Skrevet 13. februar 2012 Forfatter #10 Skrevet 13. februar 2012 Og lage "wrap" pølser er jo utrolig godt, vi pleier og gjøre det Også istede for vanlige pølser kan du jo bruke magre produkter eller laksepølser. Du sier at minsten din elsker pølser i brød. Men har du prøvd og lage andre rette med pølser da? Pølsgryter, pølsegrateng, pølser i tomatsaus, pastaretter m pølser. Kanskje h*n liker det også, og kanskje dere liker det mye bedre også. Jepp, har prøvd å steke røkt kjøttpølse med spaghetti, pølsebiter, makaroni og div i ovn, tomatsuppe med pølser.. Liker ikke! Liker bare vanlig tomatsuppe, kyllingvinger, kjøttboller og pølse med brød/lompe.. Vi små tvinger henne til å smake på middag men ho spis vanligvis bare ris hvis vi har kylling, og nesten ingenting ellers. Nu har jeg bestemt at hun skal få bestemme middag en dag i uka, for å se om hun da spiser bedre de andre dagene.. Så imorra er det pølser :-(
TheSgirl Skrevet 13. februar 2012 #11 Skrevet 13. februar 2012 Pølser i wrap med en frisk salat er veldig godt faktisk,selv om det kanskje høres litt rart ut. Litt grønn salat,mais og løk så får du litt mere ut av måltidet plutselig
Tropehus Skrevet 14. februar 2012 #12 Skrevet 14. februar 2012 Hjemmelaget potetmos til de voksne eller stekt løk og potetsalat. 1
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2012 #13 Skrevet 14. februar 2012 Den sjeldne gangen vi spiser pølse i brød, så tar vi på rekesalat, agurksalat, løk. Hva man nå måtte begjære, og gratinerer de i ovnen. Ikke dumt å lære ungene at de ikke kan få alt de elsker til middag og da. 2
lell Skrevet 14. februar 2012 Forfatter #14 Skrevet 14. februar 2012 Den sjeldne gangen vi spiser pølse i brød, så tar vi på rekesalat, agurksalat, løk. Hva man nå måtte begjære, og gratinerer de i ovnen. Ikke dumt å lære ungene at de ikke kan få alt de elsker til middag og da. Vi voksne bestemmer jo resten av uka, og da er det mat hun ikke liker. (dvs alt anna enn pølse og tomatsuppe) Så det er vel da rett og rimelig å få bestemme en dag i uka! Idag spiste vi pølser med salat ved siden av til oss voksne.
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2012 #15 Skrevet 15. februar 2012 I din situasjon ville jeg ha lagd pølsegryte med saus, pasta eller noe annet godt til voksne - og så stekt et par pølser utenom til barn, det tar jo bare noen minutter uansett 2
pulverheksa Skrevet 20. februar 2012 #16 Skrevet 20. februar 2012 Dampet brokkoli og hjemmelagd potetmos er en slager hos oss, når vi har yngre gjester på besøk.
søstertusenfryd Skrevet 20. februar 2012 #17 Skrevet 20. februar 2012 lag en gjærdeig rull pølsene inni og stek i ovnen,veldig mye bedre enn vanlig pølsebrød.Ha div dipper og dypp pølsene i.
Bachata Skrevet 20. februar 2012 #18 Skrevet 20. februar 2012 kjøp pølser fra mindre gårder, som gjerne har mer kjøtt i seg. Kom over noen baconpølser i sommer som var helt nydelige (og det kommer fra ei som ikke liker pølser), lag blomkål og brokkoli-mos til, dette er både sundt og godt.
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2012 #19 Skrevet 20. februar 2012 Alle som foreslår diverse mos/puré og grønnsaker til pølsene, samt å lage pølsegryte: Det er jo ikke pølser i brød. Og dermed ikke svar på trådstarters spørsmål. Trådstarter har dessuten presisert at barnet ikke liker andre retter der pølse inngår som ingrediens - det er pølse i brød som gjelder hvis det skal være noe som faller i smak. Hvis ikke kan hun jo like gjerne lage noe annet som barnet ikke liker, da.
Bachata Skrevet 20. februar 2012 #20 Skrevet 20. februar 2012 Alle som foreslår diverse mos/puré og grønnsaker til pølsene, samt å lage pølsegryte: Det er jo ikke pølser i brød. Og dermed ikke svar på trådstarters spørsmål. Trådstarter har dessuten presisert at barnet ikke liker andre retter der pølse inngår som ingrediens - det er pølse i brød som gjelder hvis det skal være noe som faller i smak. Hvis ikke kan hun jo like gjerne lage noe annet som barnet ikke liker, da. det hun spør etter er hvordan hun kan gjøre retten som barnet liker; pølse i brød, noe også voksne kan finne bedre. Ved å lage f.eks grønnsakspuré ved siden av pølsene og brødet, så har hun altså både pølse og brød-middag til minsten PLUSS mer mat og bedre middag ofr de voksne som altså IKKE liker bare pølse og brød. Dersom hun ikke vil ha annet en pølse og brød, så hadde det jo ikke vært noen vits i å spør. TS: det går jo også an å bake pølsebrød selv, gjerne litt grovere og kanskje med noe spennende krydder el urter i? 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå