Gå til innhold

Kefir vs. kulturmelk


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ja, hva er egentlig forksjellen, og hva ville dere kjøpt til å ha på musli/kornblanding? Skummet kultur er sikkert sunnest (?), men kefiren er økologisk, noe jeg setter veldig pris på.

Skrevet

Forskjellen er vel hva som starter syrningsprosessen. I kulturmelk er det melkesyrebakterier og noen ganger gjærkulturer, i kefir er det kefir-korn. Ikke korn som i noe man kan så i bakken, man kan vel mer sammenligne det med gjærkulturer brukt i brygging av øl og ellers kanskje surdeig.

Står masse om kefir her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kefir

Jeg mener å huske at disse to produktene smaker noe annerledes, at kefir har en rundere smak, men i praksis er det ikke store forskjellen på dem. Forskjellen i smak kan like gjerne stamme fra fettinnholdet.

Jeg ville valgt skumma kultur pga fettinnholdet, jeg får i meg mer enn nok fett ellers i løpet av dagen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...