Gå til innhold

Kefir vs. kulturmelk


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Ja, hva er egentlig forksjellen, og hva ville dere kjøpt til å ha på musli/kornblanding? Skummet kultur er sikkert sunnest (?), men kefiren er økologisk, noe jeg setter veldig pris på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Forskjellen er vel hva som starter syrningsprosessen. I kulturmelk er det melkesyrebakterier og noen ganger gjærkulturer, i kefir er det kefir-korn. Ikke korn som i noe man kan så i bakken, man kan vel mer sammenligne det med gjærkulturer brukt i brygging av øl og ellers kanskje surdeig.

Står masse om kefir her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kefir

Jeg mener å huske at disse to produktene smaker noe annerledes, at kefir har en rundere smak, men i praksis er det ikke store forskjellen på dem. Forskjellen i smak kan like gjerne stamme fra fettinnholdet.

Jeg ville valgt skumma kultur pga fettinnholdet, jeg får i meg mer enn nok fett ellers i løpet av dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...