AnonymBruker Skrevet 2. februar 2012 #1 Skrevet 2. februar 2012 http://www.bt.no/nyheter/okonomi/Fra-smor--til-kjottmangel-2645519.html#.Typ6COXw2So Først smørmangel, nå fare for kjøttmangel... Har lavkarbo fremdeles ingenting med saken å gjøre... ?
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2012 #2 Skrevet 2. februar 2012 "Smørmangelen har allerede ført til at det er mangel på enkelte kjøttprodukter i butikkene. Årsaken er at bøndene har holdt igjen dyrene sine for å produsere melk til smør." Nei, det har med smørmangelen på gjøre, ikke lavkarbo. Greit å lese artikkelen man selv linker til, før man begynner å lete etter nye, skumle ting å skylde på, kanskje? 3
Meridian Skrevet 2. februar 2012 #3 Skrevet 2. februar 2012 Ingen fare, så lenge man har fisk tilgjengelig
Gjest Marregutt Skrevet 2. februar 2012 #4 Skrevet 2. februar 2012 "Smørmangelen har allerede ført til at det er mangel på enkelte kjøttprodukter i butikkene. Årsaken er at bøndene har holdt igjen dyrene sine for å produsere melk til smør." Nei, det har med smørmangelen på gjøre, ikke lavkarbo. Greit å lese artikkelen man selv linker til, før man begynner å lete etter nye, skumle ting å skylde på, kanskje? Det har jo indirekte med lavkarbo å gjøre. Lavkarbo-bølgen var en utløsende faktor for smørkrisen. Nå holder bøndene igjen dyrene for å kompensere for produksjon. Så jo, lavkarbo har noe med det å gjøre
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2012 #5 Skrevet 2. februar 2012 Det har jo indirekte med lavkarbo å gjøre. Lavkarbo-bølgen var en utløsende faktor for smørkrisen. Nå holder bøndene igjen dyrene for å kompensere for produksjon. Så jo, lavkarbo har noe med det å gjøre http://www.bondelaget.no/forsiden/smoerkrise-viser-saarbar-matproduksjon-article64413-6.html "Hittil i år har Tine fått inn 20 millioner liter melk mindre enn på samme tid i fjor. Årsaken er dårligere fôr på grunn av all nedbøren, og lavere fettinnhold i melka." "Samtidig har etterspørselen etter smør økt med 7 prosent i forhold til i fjor. Tine mener det skyldes flere ting enn lavkarbo-trenden. Det er også flere som ønsker å lage mat fra bunnen av, og flere ønsker at maten skal være så naturlig og lite bearbeidet som mulig." 2
Gjest made4u Skrevet 2. februar 2012 #6 Skrevet 2. februar 2012 Dere som tror at det har med lavkarbo å gjøre er på bærtur for å si det mildt, nordmenn spiser ikke veldig mye mindre sukker enn for få år siden, de spiser heller ikke voldsomt mye mer smør eller kjøtt. Men dere har kanskje ikke kjennskap til statistikken som viser forbruket fra år til år eller har ikke sjekket tallene. Søke litt og innhente et minimum av kunnskap før dere trekker konklusjoner eller synser vilt etter eget forgodtbefinnende. Om ikke så ender det med et bomskudd uten like. Det er minsket produksjon som er problemet her, ikke at lavkarbotilhengere gomler smør og drikker smult.
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2012 #7 Skrevet 2. februar 2012 Mindre produksjon i tillegg til hamstring pga. media. Jadda.
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2012 #8 Skrevet 2. februar 2012 Ingen grunn til panikk:) bli vegetarianer som meg dere 1
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2012 #10 Skrevet 3. februar 2012 http://www.bt.no/nyheter/okonomi/Fra-smor--til-kjottmangel-2645519.html#.Typ6COXw2So Først smørmangel, nå fare for kjøttmangel... Har lavkarbo fremdeles ingenting med saken å gjøre... ? Ja, det er bare lavkarbo sin feil. For alle som ikke spiser lavkarbo spiser jo ikke kjøtt.
Gjest *Maja* Skrevet 3. februar 2012 #11 Skrevet 3. februar 2012 Himmel! Eneste grunnen til at vi har hatt brødmangel, smørmangel og om vi får kjøttmangel er fordi nordmenn lever for godt og blir like hysteriske hver gang det er rykter om EN matvaremangel og hamstrer disse varene som om de aldri skulle komme tilbake; DERFOR blir det mangelvarer! 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå