Gjest scorpius Skrevet 28. januar 2012 #1 Skrevet 28. januar 2012 Noe som er utrolig irriterende når jeg skreller eggene jeg har kokt, er at mye av eggehviten (som jeg liker best) faller av sammen med skallet på egget. Jeg har litt lange negler, men er utrolig forsiktig når jeg skreller egget... Etter at jeg har kokt eggene (i ca. 10 min.), så avkjøler jeg dem i kaldt vann noen minutter. Har det noe å si? Noen råd eller tips til hva jeg kan gjøre annerledes? Tar imot alle råd med en stor takk
Fanta Exotic Skrevet 28. januar 2012 #2 Skrevet 28. januar 2012 Jøss, jeg har aldri hatt det problemet! Og jeg spiser mye kokt egg! Koker dem alltid 12-15 min
Gjest Mahareth Skrevet 28. januar 2012 #3 Skrevet 28. januar 2012 Prøv å rulle egget hardt på benken før du skreller det, da går skallet mye lettere av.
Gjest Tirkes Skrevet 28. januar 2012 #4 Skrevet 28. januar 2012 Stikker du hull? Jeg koker hardkokte egg i 9 minutter (slipper ned i kokende vann) og sliter kun med at skallet sitter fast om jeg ikke stikker hull på egget først. Har en egen liten eggestikker, men brukte en middels tykk synål før jeg kjøpte den. Slipper ut litt luft, for eggehviten trekker seg litt sammen. Da skyller jeg med kaldt vann og skreller mens de er varme.
AnonymBruker Skrevet 28. januar 2012 #5 Skrevet 28. januar 2012 Prøv å få tak i det lille skinnet mellom selve egget og skallet, da er det lett å dra av hele skallet. De gangene jeg får med meg eggehviten, har jeg hatt egget litt for kort i kok, slik at det ikke blir HARDkokt nok.
Edvarda Skrevet 28. januar 2012 #6 Skrevet 28. januar 2012 Jeg tror det skjer fordi du avkjøler dem for mye. Skrell dem mens de er varme, så bør det gå bra
Satellites Skrevet 28. januar 2012 #7 Skrevet 28. januar 2012 Jeg har hørt at det er noe som skjer når eggene er veldig ferske, og at det ikke har noe å gjøre med om de er kalde/varme eller kokt så og så lenge. Jeg får sånne egg i blandt og jeg rensker de mens de er lunka og koker de smilende.
AnonymBruker Skrevet 28. januar 2012 #8 Skrevet 28. januar 2012 Jeg hadde også det problemet men fant til slutt ut at jeg måtte skrellet egget nykokt og så kjøle det ned. Jo lenger det ligger i kaldtvann og kjøler jo vanskeligere blir det å få av skallet.
Gjest scorpius Skrevet 28. januar 2012 #9 Skrevet 28. januar 2012 Åh, tusen takk for mange tips hver og en av dere I morgen når jeg koker egg skal jeg prøve å ikke avskjøle de så lenge. Ja, prøver også å få av det lille skinnet mellom egget og skallet - det gjør det oftere mye lettere å få av resten, men noen ganger sitter det så godt. Igjen, takk!
AnonymBruker Skrevet 28. januar 2012 #10 Skrevet 28. januar 2012 jeg har motsatt erfaring. jeg pleier å koke egg på kvelden, og legge de i kjøleskapet. spiser de til frokost. da er de harde og skallet går av med en gang! når jeg koker de på morgenen derimot, og ikke har tid til mye avkjøling, får jeg samme problem som deg..! 1
Athene Skrevet 28. januar 2012 #11 Skrevet 28. januar 2012 Varme eller kalde, ferske eller eldre, og med lange negler, får jeg alltid av skallet uten noe hvite. Kakker det lett mot benken, og ruller det slik at skallet blir knust. Bruker flatsiden av tommelen til å skrelle av, altså ikke fingertuppen. Det at skallet er helt knust gjør at det sitter fast i hinnen, i stedet for at man lager hakk i selve hviten når man skreller.
AnonymBruker Skrevet 28. januar 2012 #12 Skrevet 28. januar 2012 har hørt det skjer viss man legger i egga før vannet koker. så vent med å legge de i til vannet fosskoker
Solbærpiken Skrevet 29. januar 2012 #13 Skrevet 29. januar 2012 Jeg kan koke flere egg sammen, gjøre akkurat det samme med de - og så er kanskje det ene sånn at masse eggehvitte følger med og ikke resten... De kommer fra samme kartong også, vet ikke hva det skyldes men...
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2012 #14 Skrevet 29. januar 2012 Det kan hjelpe hvis eggene er romtempererte før du koker de.
Gjest scorpius Skrevet 29. januar 2012 #15 Skrevet 29. januar 2012 I går kjøpte jeg nye egg. Kokte to i går kveld og to i dag, og ingen ble ødelagt! Skallet gikk kjempelett av på alle eggene Jeg skrelte de på samme måte som jeg pleier bare for å sjekke om det var meg eller egget det var noe galt med... For jeg har ikke hatt problemer med dette hele tiden, bare i perioder. Kanskje det var eggene? Ikke vet jeg. Uansett, takk for alle råd
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå