Gå til innhold

Hvordan kan jeg best rengjøre det som brukes til gjærbakst?


Gjest Mandalas

Anbefalte innlegg

Gjest Mandalas

Jeg har begynt å bake en del rundstykker, men jeg syns det er et styr med vaskingen av tingene etterpå. Det blir masse deig i oppvaskkummen og deigen sitter fast på fjøl, boller etc. Hvordan baker og rengjør man lettest mulig egentlig? Hva bør jeg bake på? Benken eller en fjøl? Hjelp meg litt her :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du bruker nok for lite mel!

Et lite tips til bakebollen, der det ofte står igjen endel deig; la den stå noen timer til deigrestene har tørket inn. Da er det bare å koste det ut i bossdunken og vaske bollen som vanlig.

Jeg triller ut deigbakst på kjøkkenbordet. Har Kenwoodmaskin, så jeg slipper eltinga på bordet. Elter jeg på bordet så blir det masse kliss som sitter fast. De gangene jeg har gjort det, før Kenwooden, så har jeg skrubbet litt med en grytesvamp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp deg en deigskrape slik at du får skrapt deigen skikkelig av bord og bolle. Eller så kan du kjøpe en silikonmatte til å trille ut på. Denne kan også ofte brukes som bakepapir i ovnen, og er lett å rengjøre med varmt vann og såpe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...