Gå til innhold

Vaske purre! Hvordan gjør man det?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Kjøpte meg purre i dag, men det drysser sand, og knaser i tennene, og faen ikke måte på.

Noen som har tips til hvordan man vasker dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

hm den pleier jeg å kutte av topp og bunn.Så åpner jeg alle lagene hver for seg og skyller

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Consensio

Del den i to.

Ta en del av gangen og hold deb ubder rennende vann. Mens du gjör dette så skiller du litt på lagene så vannet kommer godt innimellom og får skylt ut alt av jord.

Evnt så kan du kutte den opp i så store biter du vil ha, legge de over i et...hva heter det igjen? Dörslag? Ja eller en sil eller noe, og setter den under rennende vann mens du bruker hendene til å blande det godt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kutt den i biter og skyll den i dørslag. Eller hvis den skal hakkes, skjær et dypt kryss i hver ende og skyll mens du drar flakene fra hverandre, hakk den etterpå fra hver ende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange takk, gikk for alle tipsene her, og det dryssa masse sandkorn ut, mer enn første gang jeg vaska den. Skitne lille sak, men å så godt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest pelikanen

Kjøpte meg purre i dag, men det drysser sand, og knaser i tennene, og faen ikke måte på.

Noen som har tips til hvordan man vasker dette?

Purre kuttes på langs. Skolelærdom! Skyll mellom lagene

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest pelikanen

Kjøpte meg purre i dag, men det drysser sand, og knaser i tennene, og faen ikke måte på.

Noen som har tips til hvordan man vasker dette?

Purre deles på langs,slik får du skkyldt hele purren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg splitter bare den grønne delen, og skyller. Lettere å skylle når den sitter sammen nederst (at ikke alt faller fra hverandre), dessuten vil jeg oftest ha ordentlige biter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns det enkleste er å kutte opp purren slik jeg vil ha den, og ha den ferdigkuttede purren oppi en bolle med vann en liten stund. Da synken sanden til bunns mens purren flyter på toppen, og det er bare til å fiske opp purren når den skal brukes.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nei, nei, nei :daane:

Man kjøper seg en flunkende ny tannbørste, av typen for babyer.

Deretter skjære man roten og toppen av purreløken.

Man deler så i 2 på langs, og i 5 på tvers.

Deretter legger man alle disse delene i en bolle med vann, tilsatt litt eddik i 1 time.

Så tar man hver enkelt bit og pusser den skånsomt med babytannbørsten.

Når man har gjort det har man alle bitene i et dørslag og skyller under kaldt vann i 5 minutter.

På forhånd har man lagt ut tørkepapir over hele kjøkkenbenken, og hver enkelt bit egges nå tiø tærk bortetter papiret.

Rent og pent :tommelopp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du lager et langt kutt langs hele purren - fra toppen og nesten ned til roten, men bare halveis, ikke slik at det går igjennom.

Da kan du lett separere lagene fra hverandre og skylle bort alt av rusk kjempelett. Uten at noe løsner fra purren. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å kutte av rota, og deretter dele den i to på langs.

Deretter tar jeg de lange stilkene eller kvastene, eller hva man kaller det, og skyller de grundig en og en ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nei, nei, nei :daane:

Man kjøper seg en flunkende ny tannbørste, av typen for babyer.

Deretter skjære man roten og toppen av purreløken.

Man deler så i 2 på langs, og i 5 på tvers.

Deretter legger man alle disse delene i en bolle med vann, tilsatt litt eddik i 1 time.

Så tar man hver enkelt bit og pusser den skånsomt med babytannbørsten.

Når man har gjort det har man alle bitene i et dørslag og skyller under kaldt vann i 5 minutter.

På forhånd har man lagt ut tørkepapir over hele kjøkkenbenken, og hver enkelt bit egges nå tiø tærk bortetter papiret.

Rent og pent :tommelopp:

Hahaha, ser det for meg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...