cardigan Skrevet 22. januar 2012 #1 Skrevet 22. januar 2012 Hei. jeg prøver å finne en sunn oppksrift på rundstykker og baker bare med havremel, havregryn, frø og gjær. Men nesten uansett hvor lenge jeg steker dem så blir det fuktige å seige inni! Tips??
Halkatla Skrevet 23. januar 2012 #2 Skrevet 23. januar 2012 Har du ingen andre melsorter i? Da kan det være årsaken. Havre har veldig lite gluten i seg, og da vil ikke gjæren virke optimalt. Jeg ville enten endret oppskriften slik at du hadde i litt hvetemel eller spelt, eller brukt bakepulver i stedet for gjær.
Gjest navnelapp Skrevet 23. januar 2012 #3 Skrevet 23. januar 2012 Det Halkatla seier. og ein annan ting: vent med å skjere i dei til dei ikkje lenger er varme. Det kan hjelpe at dei får dampa av seg. Men du må uansett ha noko gluten i rundstykka, elles har gjæra ingenting å jobbe med. Gluten gjer mjølet seigt slik at det dannar seg luftbobler i deigen når gjæra "esar". utan gluten; veldig lite heving, med mindre du brukar spesialmjøl eller bakepulver.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå