Gå til innhold

Steketid rundstykker


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei. jeg prøver å finne en sunn oppksrift på rundstykker og baker bare med havremel, havregryn, frø og gjær. Men nesten uansett hvor lenge jeg steker dem så blir det fuktige å seige inni! Tips?? :sjenert:

Skrevet

Har du ingen andre melsorter i?

Da kan det være årsaken. Havre har veldig lite gluten i seg, og da vil ikke gjæren virke optimalt. Jeg ville enten endret oppskriften slik at du hadde i litt hvetemel eller spelt, eller brukt bakepulver i stedet for gjær.

Gjest navnelapp
Skrevet

Det Halkatla seier. og ein annan ting: vent med å skjere i dei til dei ikkje lenger er varme. Det kan hjelpe at dei får dampa av seg. Men du må uansett ha noko gluten i rundstykka, elles har gjæra ingenting å jobbe med. Gluten gjer mjølet seigt slik at det dannar seg luftbobler i deigen når gjæra "esar". utan gluten; veldig lite heving, med mindre du brukar spesialmjøl eller bakepulver.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...