Susa Skrevet 10. januar 2012 #1 Skrevet 10. januar 2012 I mange wok-oppskrifter står det at man trenger kinesisk risvin, riseddik, sherry og søt sherry. Er det noe jg må ha? Skal ofte bare ei ts eller to i...eventuelt, er det noe jg kan erstatte det med, eller er det uungåelig å ha disse varene i hus?
pulverheksa Skrevet 10. januar 2012 #3 Skrevet 10. januar 2012 Enkelt og greit nei, dere treger det ikke. Selv bruker jeg heinz epleeddik eller på denne tiden av året hvor sitrusfruktene er på sitt beste litt frisk appelsinjuice eller lime, grapefrukt osv etter hva jeg har i hus. Nå hadde jeg ved sist opptelling i matskapet ikke mindre enn 12 forskjellige eddiker. Det fine med eddik er at de holder i årevis, jeg har en hjemmelaget bringebæreddik som er fem år gammel og den blir bare bedre av å stå.
Susa Skrevet 10. januar 2012 Forfatter #4 Skrevet 10. januar 2012 Jeg har hvitvinseddik, kan jeg bruke den da?
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2012 #5 Skrevet 10. januar 2012 Selvfølgelig må du ikke, det er fint lite man "må" ha i mat. Det gir bare en litt annerledes smak. Om du ønsker den litt sur-skarpe smaken så er eddik en grei erstatning. Hvitvinseddik er sikkert fint.
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2012 #6 Skrevet 10. januar 2012 Sherry er uvurderlig og ha i kjøleskapet til asiatisk mat hvis du vil lage GOD asiatisk mat og det erstatter risvin som ikke er lett å få tak på i Norge. Riseddik er også veldig greit å ha. 2
Susa Skrevet 10. januar 2012 Forfatter #7 Skrevet 10. januar 2012 Har du tips til en sherry som er fin til asiatisk mat da?
pulverheksa Skrevet 10. januar 2012 #8 Skrevet 10. januar 2012 Jeg bruker bare en "vanlig" halvtørr sherry, Amadillo/armandillo eller noe slikt...
Gjest Kim Skrevet 10. januar 2012 #9 Skrevet 10. januar 2012 Har alltid sherry og portvin/madeaira i kjøleskapet - veldig praktisk. Når det kommer til alle typer eddiker, så er det jo egentlig en ingrediens som bidrar med syre de spør etter. Hvitvins, rødvinseddik, sitroner osv. er alle kurante kilder til syre.
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2014 #10 Skrevet 21. januar 2014 Hvor får man kjøpt risvin og Cherry? Har sjekket Meny, Kiwi og Rema 1000. De hadde ikke dette. Bor forøvrig i Oslo. Takk. Anonymous poster hash: 01b6f...419
Susa Skrevet 21. januar 2014 Forfatter #11 Skrevet 21. januar 2014 Hvor får man kjøpt risvin og Cherry? Har sjekket Meny, Kiwi og Rema 1000. De hadde ikke dette. Bor forøvrig i Oslo. Takk. Anonymous poster hash: 01b6f...419 Du må på polet. Som du ser av svar lengre opp, så erstatter sherry risvin. Kjøpte meg sherry etter at jeg fikk de rådene i tråden her, og den kinesiske maten blir veldig god<!
Alina X Skrevet 22. januar 2014 #13 Skrevet 22. januar 2014 Hvor får man kjøpt risvin og Cherry? Har sjekket Meny, Kiwi og Rema 1000. De hadde ikke dette. Bor forøvrig i Oslo. Takk. Anonymous poster hash: 01b6f...419 Du kjøper dem på grønnsaksbutikker og vinmonopolet. Greit å ha soyasaus,østerssaus,hvit 7%eddik,epleeddik,rødvinseddik,sherryeddik,hvitvinseddik,balsamico og div olje hjemme, da kan man lage mange gode retter,spesielt fra Asia og sør i Europa:-) Sherry,portvin,og annen drikke finner man jo på vinmonopolet. Husk: sherryeddik og sherry er to forskjellige ting:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå