Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvilke godbiter du bare bake til jul?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

krumkaker

Konfekt kaker

Kokkos makroner

pepperkaker

og kakemenn

<3 <3 <3 <3

Gjest ariadne85
Skrevet

Jødekaker! Er egentlig eneste kakene jeg trenger :)

Skrevet

Skal snart lage andre porsjon sjokoladefudge for i år. De er så utrolig gode! Skal beholde litt selv, og resten skal jeg gi bort i gave.

Skrevet

TS spør om folk kan dele oppskrifter, og ikke bare kakenavn! ;) Jeg ble nysgjerrig på chilitrøflene... :sjenert:

Gjest navnelapp
Skrevet (endret)

Mi beste oppskrift, som eg har laga kvart år sidan midt på åttitalet, er desse franske pepparkakene. Eg har gått så langt at eg har sagt til barna at dei er for vaksne. (Dei får sjølvsagt vanlege pepparkaker, som er damer og menn osv..

Endret av Alt godt
Skrevet

180 g sukker

180 g mel

180 g smør

1/2 ts hornsalt

50 g mandler (hakket i biter, ikke helt oppmalt)

100 g sjokolade (hakket i biter, ikke helt oppmalt)

Settes på plate med en teskje

stekes på 180 grader i 7-10 min!

Disse er helt FANTASTISK gode og veldig enkle å lage!

Skrevet

Her var det utrolig mye godt og kjempegod inspirasjon :nigo:

Skrevet

TS spør om folk kan dele oppskrifter, og ikke bare kakenavn! ;) Jeg ble nysgjerrig på chilitrøflene... :sjenert:

Oppskrift ja :sjenert: Litt sent, men disse er gode til nyttår og!

1/2 l. kremfløte

3-4 tørkede, røde chili (jeg bruker hele, ferske; det går også bra)

400 g myk nougat

200 g hvit sjokolade

100 g mykt smør, helst usaltet

Pynt: kakaopulver

Kok opp fløte med chili og la det trekke i minst en time. Smak om den er sterk nok og evt. kok opp på nytt og la den trekke en time til.

Hakk nougat og sjokolade. Sil chilifløten, kok opp på nytt og tilsett nougat og sjokolade. La blandingen smelte i fløten, rør den godt sammen og hell over i en bolle. Massen avkjøles til 40 gr (steketermometer er fint her) og rør i smøret, bruk gjerne en stavmikser til dette. Fyll massen i en stor frysepose, legg den på et fat og la den stivne i kjøleskapet. Når massen er stivna, skjær den i passende biter og trill i kakaopulver.

Dette er en stor porsjon, jeg bruker å lage halve og da blir det drøyt 20 stk. De smelter lett i romtemperatur, så bør has i kjøleskapet helt til de skal serveres.

Skikkelig gode, smelter i munnen!!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...