Gjest Anonymous Skrevet 17. desember 2003 #1 Del Skrevet 17. desember 2003 Nyttårsaften skal vi servere kalkun til 20 gjester, og for å gjøre det litt ekstra vanskelig i år, skal vi ta en litt fransk vri på kalkunen; stuffingen består bla. av roquefort og leverpatè og kalkunen skal flamberes før den stekes med hvitvin under folie. Er litt usikker på hva slags saus vi skal gå for og hvilke tilbehør. Noen forslag? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glitterchick Skrevet 18. desember 2003 #2 Del Skrevet 18. desember 2003 Hva slags sprit skal du flambere den med da? Hva med å lage en sjybasert saus med hvitvin og kanskje litt appelsinlikør (som er bra til flambering også). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 18. desember 2003 #3 Del Skrevet 18. desember 2003 Den skal flamberes med cognac. I oppskriften foreslår de en saus av kun kraft og fløte. Sikkert god den, men er litt redd for at det skal bli litt mye meierismak, om du skjønner hva jeg mener... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 18. desember 2003 #4 Del Skrevet 18. desember 2003 Flamber før den stekes, det høres litt merkelig ut. Ut fra min kunnskap(som ikke er absolutt) er flambering noe man gjør i siste øyblikk før servering, Gjerne ved bordet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 18. desember 2003 #5 Del Skrevet 18. desember 2003 I følge oppskriften skal man helle over x ant skjeer varmet cognac og tenne på før man heller hvitvin i panen og steker under folie som tas bort når det er en halv time igjen av steketiden. Synes også det virket litt merkelig, men velger å stole på oppskriften som høres veldig bra ut. Noen fler tips om saus og tilbehør? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 18. desember 2003 #6 Del Skrevet 18. desember 2003 Til kalkun liker jeg en lett skysaus, siden vi bruker waldorfsalat til. Hva med en lett appelsinsaus, kok inn appelsinjuice med skyen og du får en frisk og lett saus på null komma svisj. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 18. desember 2003 #7 Del Skrevet 18. desember 2003 Takk for tips, Pulverheksa, men kan du gi meg en opskrift også? Hva med annet tilbehør? -uten epler og nøtter... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå