Gå til innhold

Mer kalkun


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Nyttårsaften skal vi servere kalkun til 20 gjester, og for å gjøre det litt ekstra vanskelig i år, skal vi ta en litt fransk vri på kalkunen; stuffingen består bla. av roquefort og leverpatè og kalkunen skal flamberes før den stekes med hvitvin under folie.

Er litt usikker på hva slags saus vi skal gå for og hvilke tilbehør. Noen forslag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hva slags sprit skal du flambere den med da?

Hva med å lage en sjybasert saus med hvitvin og kanskje litt appelsinlikør (som er bra til flambering også).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Den skal flamberes med cognac. I oppskriften foreslår de en saus av kun kraft og fløte. Sikkert god den, men er litt redd for at det skal bli litt mye meierismak, om du skjønner hva jeg mener...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flamber før den stekes, det høres litt merkelig ut.

Ut fra min kunnskap(som ikke er absolutt) er flambering noe man gjør i siste øyblikk før servering, Gjerne ved bordet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

I følge oppskriften skal man helle over x ant skjeer varmet cognac og tenne på før man heller hvitvin i panen og steker under folie som tas bort når det er en halv time igjen av steketiden.

Synes også det virket litt merkelig, men velger å stole på oppskriften som høres veldig bra ut.

Noen fler tips om saus og tilbehør?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til kalkun liker jeg en lett skysaus, siden vi bruker waldorfsalat til.

Hva med en lett appelsinsaus, kok inn appelsinjuice med skyen og du får en frisk og lett saus på null komma svisj.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...