Gå til innhold

hva er forskjellen på smør og melange ?


Anbefalte innlegg

Skrevet

har fram til smørmangelen aldri tenkt på forskjellen. <jeg har bakt masse i 2011 og brukt kun melange. folk spiser alt, hver smule fordi det smaker kjempe godt.

så hva er forskjellen, og mens det er mangel på smør til bakst, hvorfor ikke bare bruke melange?

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er mest hysteri. Smør er fra melk, mens margarin er mer avfallstoffer.

  • Liker 2
Skrevet

Aktuelle saker? Litt feil underforum eller?

Skrevet

Det er en smaksforskjell, smør smaker mer enn melange.

Foretrekker melange selv.

Skrevet (endret)

har fram til smørmangelen aldri tenkt på forskjellen. <jeg har bakt masse i 2011 og brukt kun melange. folk spiser alt, hver smule fordi det smaker kjempe godt.

så hva er forskjellen, og mens det er mangel på smør til bakst, hvorfor ikke bare bruke melange?

Smør er laget av melk og margaring som f.eks. melange er laget av vegetabilske oljer/planteoljer. Det er som regel en stor smaksforskjell, men ikke noe du kjenner nevneverdig i julebaksten.

Men til supper og sauser så er smør det mest kurante som regel. Det betyr ikke at man må ha det da. Klarer meg fint uten smør jeg:)Men bruker helst Kvitseidssmør til matlaging.

Endret av Armitage
Skrevet

Margarin er et molekyl unna å være plast.

  • Liker 9
Skrevet (endret)

margarinsmc3b8r.jpg

Ved laging av margarin brukes blant annet:

Natronlut, bensin, aceton, fosforsyre, blekemiddel og natriummetylat.

En blogg som forklarer kort

Endret av mysan
  • Liker 7
Skrevet

Margarin er et molekyl unna å være plast.

Kan du forklare hvorfor du sier dette?

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Utklipp fra side2.no:

"Melange fast margarin

Melange kan brukes til steking og baking, samt småkaker. Melange i pakke er laget av vegetabilske oljer, er transfri og inneholder vitaminene A og D.

Innhold per 100 g

720 kcal

80 g fett (hvorav 36 g er mettede fettsyrer, 19 g enumettede fettsyrer og 21 g flerumettede fettsyrer)"

Smør er jo ett melkeprodukt, og er fryktelig å få i seg dersom man er allergisk mot melk.

Ellers så er rapsolje ei anerkjent stekeolje, og en del mesterkokker blander gjerne litt smør inn i denne for smakens skyld.

Smør og Melange smaker litt forskjellig.

Endret av I Grosny
Gjest navnelapp
Skrevet

Eg ville vel ikkje gått til charlotte87 for å hente informasjon om margarin. Ho skriv mellom anna at margarin inneheld transfett endå det vart forbode i 1995 i EU. Margarin har gode eigenskapar dersom ein ikkje får tak i smør, mellom anna til steiking og baking. Skal ein lage småkaker bør ein bruke faste margarintypar, med soyamargarin og andre mjuke margarintypar vil ein få kaker som flyt ut. Soyamargarin er bra til gjærbakst og i formkaker.

  • Liker 2
Skrevet

margarinsmc3b8r.jpg

Ved laging av margarin brukes blant annet:

Natronlut, bensin, aceton, fosforsyre, blekemiddel og natriummetylat.

En blogg som forklarer kort

:skratte:

Du bruker lavkarboteorier til å støtte opp om at det brukes blant annet BENSIN til å lage margarin? Og blekemiddel? Og dette inntar vi altså oralt? Er du klar over hvilke skader dette ville påført folk???

Gi meg en seriøs kilde på dette her, og vis meg de skader folk har pådratt seg etter dette inntaket av bensin, så skal jeg vurdere om jeg gidder å ta deg seriøst!

Herregud, enkelte lavkarbofolk er gærnere enn jeg trodde....

  • Liker 12
Skrevet

har fram til smørmangelen aldri tenkt på forskjellen. <jeg har bakt masse i 2011 og brukt kun melange. folk spiser alt, hver smule fordi det smaker kjempe godt.

så hva er forskjellen, og mens det er mangel på smør til bakst, hvorfor ikke bare bruke melange?

http://www.dagbladet.no/2011/11/08/tema/klikk/mat/18938419/

Gjest BettyBoop28
Skrevet

Det er mest hysteri. Smør er fra melk, mens margarin er mer avfallstoffer.

æsj er melange laget av avfall??? Hva slags?

Skrevet (endret)

æsj er melange laget av avfall??? Hva slags?

Kjøttfett, fiskefett, talg og lignende kan det være. Også oljer fra palme og andre planteoljer.

Endret av HopelessFear
  • Liker 1
Skrevet

Kjøttfett, fiskefett, talg og lignende kan det være. Også oljer fra palme og andre planteoljer.

Bortsett fra at margarinen vi har i dag (i alle fall i Norge, jeg skal ikke uttale meg om feks Asia) kommer fra vegetabilske kilder. Ikke kjøttfett og fiskefett.

  • Liker 3
Gjest BettyBoop28
Skrevet

Kjøttfett, fiskefett, talg og lignende kan det være. Også oljer fra palme og andre planteoljer.

Åja men det er ikke så farlig vel. Når jeg hører avfall tenker jeg søppel og råtne ting.

  • Liker 1
Skrevet

Bruker bremykt i bakst jeg, går kjempefint.

  • Liker 1
Skrevet

Bortsett fra at margarinen vi har i dag (i alle fall i Norge, jeg skal ikke uttale meg om feks Asia) kommer fra vegetabilske kilder. Ikke kjøttfett og fiskefett.

Ikke så vanlig å bruke det i dag nei, men den originale margarinen ble laget av det. Smaker faktisk mye bedre også.

Skrevet

har fram til smørmangelen aldri tenkt på forskjellen. <jeg har bakt masse i 2011 og brukt kun melange. folk spiser alt, hver smule fordi det smaker kjempe godt.

så hva er forskjellen, og mens det er mangel på smør til bakst, hvorfor ikke bare bruke melange?

Forskjellen er at det blir litt som å si at man ikke trenger vin fordi det finnes sprit og konditorfarge!

  • Liker 6
Gjest BettyBoop28
Skrevet

Forskjellen er at det blir litt som å si at man ikke trenger vin fordi det finnes sprit og konditorfarge!

phø. Blir ikke det samme. Jeg liker melange jeg. Blir like bra stekeresultat.

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...