js23 Skrevet 4. desember 2011 #1 Skrevet 4. desember 2011 Lurer på om det er noen som vet hva som er trikset for å få helt hvit melis? Tenkte å dekorere pepperkaker med melis og henge opp til pynt, men melisen blir som regel gul og litt gjennomsiktig etter at den har størknet? Håper (og tror) det finnes en måte å få den penere og mer julhvit på!? Håper på svar!=)
Gjest gjest Skrevet 4. desember 2011 #2 Skrevet 4. desember 2011 Hva med å prøve å lage melisen med eggehvite? Vet ikke om det kommer til å funke, men det ser alltid hvitt ut når mamma gjør det.
Oliven Skrevet 4. desember 2011 #3 Skrevet 4. desember 2011 Eggehvite og litt sitronsaft (den på gul flaske funker fint).
Gjest Søteplet Skrevet 4. desember 2011 #4 Skrevet 4. desember 2011 Det finnes evt hvit konditorfarge ( i form av pulver tror jeg) på traktøren/panduro =)
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2011 #5 Skrevet 4. desember 2011 4 stk stivpiska eggehvite, 1 ts natron og 4-5 dl melis. Knallhvit og holdbar melisglasur.
Gjest Solsmil Skrevet 4. desember 2011 #6 Skrevet 4. desember 2011 jeg tar en eggehvite, og litt melis, rører til jeg får ut alle klumpene, og tilsetter deretter en god del melis til jeg får en litt tykkere konsistens enn jeg vil ha. deretter tilsetter jeg litt sitronsaft og rører til jeg får den konsistensen jeg vil ha. Funker kjempefint, og blir helt hvit:)
Gjest NozMonster Skrevet 4. desember 2011 #7 Skrevet 4. desember 2011 trikset er å bruke melk i stedenfor vann..
Kanutten Skrevet 5. desember 2011 #8 Skrevet 5. desember 2011 Lag det som heter Royal icing du. Oppskrift finner du bl.a. her
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå