Gå til innhold

Småkaker til jul?


Anbefalte innlegg

Skrevet

...kan jeg bake de?

Jeg skal lage:

- Risboller med sjokolade.

- Kolakaker.

- Kokosmakroner.

- Sjakkruter.

Hvor lang tid i forveien kan jeg begynne å lage de, slik at de fortsatt holder seg gode til jul? Det blir mye stress hos oss når det nærmer seg julaften, da vi flytter o.s.v så jeg vil gjerne ha de ferdige så tidlig som mulig. Noen tips til oppbevaring?

På forhånd takk for svar. :goodbye:

Videoannonse
Annonse
Gjest navnelapp
Skrevet

Småkaker får jo litt smaksendring viss dei vert liggande lenge, men dei du skal lage er ikkje dei verste. Eg er forsiktig med å lage kaker med valnøtter og slikt lenge før jul, ellers går det bra. Husk at både med sjakkruter og karamellkaker ("kolakaker") kan du lage deigen på førehand og fryse den. Så kan du tine den og steike kakene rett før du skal servere dei. Eg lagar desse pepparkakene, og då har eg deigen liggande i kjøleskapet (den held i opptil to veker) og skjer av nok til eit brett når vi skal ha gjestar i førjulstida. Rett før jul steiker eg opp resten og puttar i boks.

Skrevet

Jeg baker småkaker tidlig og hiver i fryseren. Da er de gode som gull når du tar de ut og de tiner kjapt på kakefatet. Kokosmakroner og risboller er jo ypperlig å ha i fryseren. Kokosmakronene beholder det seige i seg når de blir fryst.

Skrevet

Generelt vil eg seie at jo tørrare kakene er, jo lenger kan dei ligge utan å bli dårlege.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...