Metazoa Skrevet 26. november 2011 #1 Del Skrevet 26. november 2011 Jeg har tenkt å lage karameller til jul, tidligere år har det vært en stor julegavehit Det tar bare så lang tid å pakke inn hver enkelt karamell, så i år skal de få sjokoladetrekk for at ikke karamellene skal klistre seg sammen. Men hvordan lager man sjokoladetrekk? Holder det å smelte kokesjokolade, uten å tilsette noe? Vil bare ha et tynt trekk av mørk sjokolade som ikke blir klissete Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/608246-karameller-med-sjokoladetrekk/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
chepooka Skrevet 26. november 2011 #2 Del Skrevet 26. november 2011 Dette høres godt ut! Bytte sjokoladetrekk-tips mot oppskriften din på karameller...? Jeg ville satset på mørk sjokolade ja (50-60% kakao). Hakk den i biter og smelt to-tredjedeler i et vannbad. Den skal ikke koke eller varmes til høy temperatur, ha god tid, bruk svak varme og rør forsiktig. Når den er smeltet, vender du inn resten av sjokoladen. Jeg ville nok ha avkjølt karamellene på forhånd slik at sjokoladetrekket stivner raskt og ikke renner av. Dypp karamellene i sjokoladetrekket, og legg de på en plate med bakepapir på. Har ikke prøvd dette selv, men har laget lignende ting med sjokoladetrekk, så dette er bare basert på hva jeg ville ha gjort. Lykke til! Og fortell hvordan resultatet ble? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/608246-karameller-med-sjokoladetrekk/#findComment-10058646 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Doh Skrevet 26. november 2011 #3 Del Skrevet 26. november 2011 Jeg lager sjokolade med karamell i til jul. Hvis du har Den rødrutete kokeboken står det oppskrift der. Tror jeg bare smeltet mørk sjokolade og dekket innsiden av små former(ser ut som minimuffinsformer), la en kladd med karamell oppi og dekket med sjokolade. Ble kjempegodt Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/608246-karameller-med-sjokoladetrekk/#findComment-10058935 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Metazoa Skrevet 26. november 2011 Forfatter #4 Del Skrevet 26. november 2011 Tusen takk for tips, jeg håper det blir bra! Nå har jeg handlet inn ingredienser og fine glasskrukker til å ha dem i, setter i gang senere i kveld Oppskriften jeg bruker fant jeg her på KG: Fløtekarameller ca 40 stk: 1 ss smør el margarin 2 dl fløte 2 dl sukker 2 dl lys sirup 1 ts vaniljesukker Til formen: 1 ts matolje el bakepapir Smelt smør/margarin i en gryte. Tilsett resten av ingrediensene. Rør hele tiden! Sjekk om karamellen er ferdig ved å helle et par dråper i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdigkokt hvis du kan trille kuler av karamelldråpene etter dem har vært i vannet. Hell i formen og la den stivne. Klipp eller skjær karamellen i biter når den har stivnet. Disse blir kjempegode, og man kan få dem så myke/harde som man ønsker selv ved å justere koketiden. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/608246-karameller-med-sjokoladetrekk/#findComment-10059087 Del på andre sider Flere delingsvalg…
chepooka Skrevet 29. november 2011 #5 Del Skrevet 29. november 2011 (endret) Fløtekarameller ca 40 stk: 1 ss smør el margarin 2 dl fløte 2 dl sukker 2 dl lys sirup 1 ts vaniljesukker Til formen: 1 ts matolje el bakepapir Smelt smør/margarin i en gryte. Tilsett resten av ingrediensene. Rør hele tiden! Sjekk om karamellen er ferdig ved å helle et par dråper i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdigkokt hvis du kan trille kuler av karamelldråpene etter dem har vært i vannet. Hell i formen og la den stivne. Klipp eller skjær karamellen i biter når den har stivnet. Disse blir kjempegode, og man kan få dem så myke/harde som man ønsker selv ved å justere koketiden. Takk for oppskrift! Skal prøves i løpet av de neste par ukene. Fortell hvordan det gikk med sjokoladeglasuren? Metoden til Doh hørtes mye smartere ut enn min hehe Endret 29. november 2011 av chepooka Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/608246-karameller-med-sjokoladetrekk/#findComment-10075651 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå