Gå til innhold

Bruk av mandelmasse?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg snappet med meg en blå Odense mandelmasse i butikken, i den tro at det var marsipan, men den er rød og slett ikke så svulmende diger.

Nå får jeg lage marsipan selv. Jaja, det skal nok gå.

Men hva skal jeg gjøre med all den mandelmassen? Kan den stekes? Og skal den evt blandes med noe før man gjør det?

Andre tips om hva jeg kan bruke den til?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Den blå er kransekakemasse - du kan lage kransekake eller kransekakestenger.

Skrevet

Så flott da. Steke hvor lenge...? Hvor varmt?

Skrevet

Rull ut kransekakemasse til tynne stenger og bak dem på 200C i 10 minutter.

Jeg fant følgende oppskrift på krem.no

Kransekakekonfekt

Praktisk og godt enten det spises alene, eller blir servert som tilbehør til is.

Ferdig kransekakemasse 200g

Sukker 100g

Eggehvite ca.50g (2-3 stk)

Coctailbær

Slik gjør du:

Kransekakemassen må være romtemperert før du begynner.

1. Arbeid ut sukkeret i massen enten for hånd eller i maskin.

2. Tilsett eggehvite til en passe fast konsistens.

3. Sprøytes ut på plate (evt. bruk en skje)i passe små konfektbiter.

4. Små coctailbær-biter på toppen.

Ovnstemperatur: 230 grader

Steketid: 5-10 min. (Skal være bløte inni)

Etter avkjøling kan de evt. dyppes i sjokolade .

Andre oppskrifter med kransekakemasse: Stor hvetekringle og julepinnsvin.

Skrevet

Mamma'n min lager dette av kransekakemasse:

Sett små kuler av massen på et stekebrett dekket av bakepapir, og putt en hasselnøtt ned i hver kule. Altså ikke helt ned i, men som pynt, liksom.

Stek i ovnen til de blir gyldene, sikkert omtrent ved samme temperatur og like lenge som i Veronals oppskrift

Det blir sånn konfekt som mange voksne liker. Jeg er fortsatt et barn i dette tilfellet. :oops:

Piglet

Skrevet

Det finnes også oppskrift på eplekake, der du blander revet kransekakemasse inn i deigen. Det blir til den absolutt beste eplekaken jeg noensinne har smakt, saftig og med masse mandelsmak! :D

Skrevet

Du kan også lage Sara Bernhard kaker :-)

Det har jeg tenkt! Må bare finne en oppskrift på kremen først, men den ligger sikkert her på KG i en gammel tråd!

Skrevet

Sarah Bernhard:

Sarah Bernard

250 gr mandler

3 1/2 dl melis

3 små eggehviter

Fyll:

200 gr smør

3 dl melis

3 eggeplommer

1 plate revet sjokolade

Glasur:

2 plater sjokolade

2 ss delfiafett

Visp eggehvitene stive. Bland i melis og skåldede, malte mandler. Sett røren med to teskjeer på bakepapirkledd plate.

Stekes på180 grader i ca 10 min.

Avkjøles litt før de tas av med en skarp kniv.

Fyll:

Bland smør, melis og eggeplommer til en smidig krem. Rør i revet sjokolade. Legg fyllet på bunnen av kakene i en pyramideformet topp.

Sett kakene kaldt til fyllet er helt stivt.

Glasur:

Smelt sjokoladene og tilsett delfiafettet. Dypp kakene i glasuren.(Masse søl, men det er halve artigheta! )

Oppbevares i fryseren.

Skrevet

Åååå... så mye godt!

Takk alle sammen - det blir nok noe enkelt - det som tiden tilsier, for å være nøyaktig. Vil jo ha det til jul... men jeg burde nok ha en sånn i huset for en senere anledning... :enig: slafs!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...