chikako Skrevet 22. november 2011 #1 Skrevet 22. november 2011 Har akkurat satt en skinkestek i ovnen og lurer på hvor lenge den skal stå. Den står på 125 grader, men oppskriften jeg bruker opplyser bare at det tar 2,5-3 timer med en dobbelt så stor stek. Hvor lang tid bør jeg beregne for denne? Jeg har ikke steketermometer.
Holar Skrevet 22. november 2011 #2 Skrevet 22. november 2011 (endret) Svinestek skal stekes på 175 grader midt i ovnen, og kjernetemperaturen skal være mellom 80-85 grader. Man regner omtrent en time pr kilo Endret 22. november 2011 av Holar
Gjest Nuppdupp Skrevet 22. november 2011 #5 Skrevet 22. november 2011 når termometeret eksploderer, er det på tide å ta den ut
KatteLatte Skrevet 22. november 2011 #6 Skrevet 22. november 2011 Jeg stekte faktisk ei skinkesteik i helga, den var så vidt over 900 gram. Begynte på 125 grader, men den ble jo aldri ferdig, så jeg skrudde opp til 150, så 200 da vi hadde noe vi måtte rekke. Tror den sto inne i minst halvannen time. Mulig ovnen min er litt unøyaktig på temperaturen, men den er ganske ny. Kjernetemperaturen bør være 76 grader, ellers kan den bli tørr.
chikako Skrevet 22. november 2011 Forfatter #7 Skrevet 22. november 2011 Blir den tørr får jeg dynke den i saus Takk for tips, folkens!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå