-Fisken- Skrevet 24. november 2011 #21 Skrevet 24. november 2011 Hvorfor må klassifiseringen av ulike typer av vegetarisme alltid tas opp når det blir spurt om vegetarmat? Flott alt folk kan de, men TS skriver faktisk i startinnlegget av de det gjelder er lakto-ovo-vegetarianere, så ser ikke helt vitsen? 1
AnonymBruker Skrevet 25. november 2011 #22 Skrevet 25. november 2011 Hvorfor må klassifiseringen av ulike typer av vegetarisme alltid tas opp når det blir spurt om vegetarmat? Flott alt folk kan de, men TS skriver faktisk i startinnlegget av de det gjelder er lakto-ovo-vegetarianere, så ser ikke helt vitsen? Det kom opp i forbindelse med et innlegg der en bruker skrev at hun alltid serverte sjømat til sin svigerinne som er vegatarianer. Jeg pleier å påpeke sånt, selv om det representerer en avsporing, fordi det faktisk er viktig folkeopplysning - det gir virkelige vegetarianere problemer i sosiale sammenhenger når det er en utbredt oppfatning at kylling og fisk er vegetarmat. Og det er virkelig en utbredt oppfatning, tro det eller ei! For the record: Jeg spiser selv både kjøtt, fisk og grønnsaker, og meler med andre ord ikke min egen kake her. Men enig at det er en avsporing, så rapporter gjerne innleggene mine her og få dem ryddet vekk hvis de sjenerer. 2
-Fisken- Skrevet 25. november 2011 #23 Skrevet 25. november 2011 Det kom opp i forbindelse med et innlegg der en bruker skrev at hun alltid serverte sjømat til sin svigerinne som er vegatarianer. Jeg pleier å påpeke sånt, selv om det representerer en avsporing, fordi det faktisk er viktig folkeopplysning - det gir virkelige vegetarianere problemer i sosiale sammenhenger når det er en utbredt oppfatning at kylling og fisk er vegetarmat. Og det er virkelig en utbredt oppfatning, tro det eller ei! For the record: Jeg spiser selv både kjøtt, fisk og grønnsaker, og meler med andre ord ikke min egen kake her. Men enig at det er en avsporing, så rapporter gjerne innleggene mine her og få dem ryddet vekk hvis de sjenerer. Jeg har ikke noe imot avsporinger. Poenget mitt er mer det at det virker "fordummende" på TS. En bruker som alltid serverer fisk til sin svigerinne, visste da helt sikkert at hun var pescetarianer. Om man får besøk av en som ikke spiser kjøtt, er det da vel vanlig å spørre om hva personen spiser/ikke spiser? Og hvorfor måtte du gå for anonym bruker for å skrive innlegget?
Rumle Skrevet 26. november 2011 #24 Skrevet 26. november 2011 Jeg er veganer, og på julaften skal jeg lage masse forskjellig; kikertburgere, vegansk tzatziki, falaffel, vegansk sheperd´s pie, også skal jeg ha masse ovnsbakte grønnsaker og salat, sammen med hummus og hjemmelaget guakamole som jeg skal putte i wraps. Salat trenger ikke være kjedelig; jeg pleier å bruke babyspinat og machetesalat (bruker alltid salatslynge så salaten ikke blir så blaut), agurk, tomat, soltørka tomater, rista pinjekjerner, purreløk, gulrot, røre inn litt pesto, osv Nå ble jeg suuulten Du har ikke tilfeldigvis en god oppskrift å dele på vegansk sheperd´s pie vel? :)Fikk veldig lyst å prøve det!
AnonymBruker Skrevet 26. november 2011 #25 Skrevet 26. november 2011 Dere som spiser nøttestek, hva har dere som tilbehør?
Gjest Badabing Skrevet 26. november 2011 #26 Skrevet 26. november 2011 Jeg satt og leste dette blogginnlegget i går: http://undulin.blogspot.com/2011/11/guide-til-en-vegansk-jul.html Nå er dette riktignok vegansk, men jeg syntes mye av det så interessant ut, og jeg er også lacto-ovo-vegetarianer (så lenge egg og melk er økologisk). Tips fra hennes julemiddag: Seitansteik, medisterkaker, julepølser, rødbetbiffer og den evige klassikeren nøttesteik. Av tilbehør kan jeg nevne gratinerte poteter, ovnsbakte rødbeter, kålrabistappe, potetpuré, surkål eller bare kokte poteter. Litt usikker på hvordan hun lager medisterkaker og julepølser klo: , men tenkte i alle fall at jeg skulle teste ut noe av det andre.
Gjest Nanne70 Skrevet 26. november 2011 #27 Skrevet 26. november 2011 Jeg satt og leste dette blogginnlegget i går: http://undulin.blogspot.com/2011/11/guide-til-en-vegansk-jul.html Nå er dette riktignok vegansk, men jeg syntes mye av det så interessant ut, og jeg er også lacto-ovo-vegetarianer (så lenge egg og melk er økologisk). Tips fra hennes julemiddag: Seitansteik, medisterkaker, julepølser, rødbetbiffer og den evige klassikeren nøttesteik. Av tilbehør kan jeg nevne gratinerte poteter, ovnsbakte rødbeter, kålrabistappe, potetpuré, surkål eller bare kokte poteter. Litt usikker på hvordan hun lager medisterkaker og julepølser klo: , men tenkte i alle fall at jeg skulle teste ut noe av det andre. Seitansteik har jeg faktisk vurdert, og jeg vet at det går an å lage pølser og "medisterkaker" av soya "kjøttdeig", og det er viktig at maten er festpreget Siden vi andre ikkeveggiser skal spise det vi normalt spiser, må jeg planlegge sånn at begge middagene er ferdige (og varme) samtidig, så det er i utgangspunktet en fordel med noe som ikke må i steikeovnen. Takk alle sammen for mange gode tips!
2shy Skrevet 26. november 2011 #28 Skrevet 26. november 2011 Du har ikke tilfeldigvis en god oppskrift å dele på vegansk sheperd´s pie vel? :)Fikk veldig lyst å prøve det! Har aldri laget det før, så tenkte jeg skulle saumfare internet og finne noe som virker bra
Taste of Slow Skrevet 4. desember 2011 #29 Skrevet 4. desember 2011 Her er en knallgod vegetar risotto (med ost): http://tasteofslow.com/category/dinner/risotto/ Dersom du vil ha en forrett kan jeg anbefale denne spicy linsesuppa. Den er også super som hovedrett med nanbrød eller chapati - men suppe er vel ikke så veldig fancy som hovedrett rundt jul. http://tasteofslow.com/category/dinner/soups/ Vegetarisk lasagne kan absolutt anbefales: http://tasteofslow.com/2011/10/21/vegetarian-lasagna/ Eller så kan du kjøpe tortellini med ost og kombinere med pesto og nøtter: http://tasteofslow.com/2011/11/09/tortellini-with-creamed-pesto-and-walnuts/ Ellers kan man gå for vegetarisk tapas - mange småretter der man kan plukke og mikse selv blir aldri mislykket! Lykke til
Taste of Slow Skrevet 4. desember 2011 #30 Skrevet 4. desember 2011 Jeg spiser nøttestek på julaften. Da gjør jeg det svært enkelt og bruker samme tilbehør som resten av familien har til pinnekjøtt: kokte poteter, rødkål og kålrabistappe. I tillegg kan man ha litt helstekte champinonger og evt ekstra grønnsaker som rosenkål og blomkål. Da blir det litt tradisjonsjulemat - men uten kjøtt. Nøttestek utenom jul: Server med stekte champinonger, ristede nøtter, asparges og blomkålpurè. Jeg bruker også nøttestek som pålegg i sandwicher og på brød - veldig godt! Taste of Slow http://tasteofslow.com Dere som spiser nøttestek, hva har dere som tilbehør?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå