Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Tenkte å lage en pai her en dag. Av alle ting har jeg kjøpt sånn ferdig-greie og det er bare å ha i vann(har nå lært at det ikke er så vanskelig å lage selv..) Men det jeg lurer på er om når jeg skal lage en omelett med skinke og brokkoli oppi, skal jeg steke paideigen først eller WHAT???? Skriv gjerne i detaljer til lille meg.... og skal jeg ha i ustekt omelett i paideigen uten å steke den først? Så så godt ut på pakken men....

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/60690-pai/
Del på andre sider

Fortsetter under...

er det maizenna? den fikk jeg ikke til, til tross for at jeg er en ganske så habil kokk:) den ble så bløt, måtte ha i masse extra hvetemel, men den ble allikevel ekkel i konsistensen. håper du får det til:)

på esken står det at du ikke skal steke den først, men legge den i en paiform og ha fyllet oppi. du skal heller ikke steke omeletten, men lage den (eggestand kalles det forresten, ikke omelett) ferdig i en bolle og helle oppi paiskallet. eller legge fyllet oppi og helle eggeblandingen over. jeg liker å ha masse revet ost oppå:)

lykke til.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/60690-pai/#findComment-838585
Del på andre sider

Jeg har brukt maizenna mye, og er veldig fornøyd med den. Hvis den blir for klissete, prøv å ha litt ekstra mel i. Den skal være "glatt" og god å jobbe med. Du skal ikke trenge å bruke noe særlig med mel når du baker ut. Hvis ikke skal bruke hele deigen med en gang, husk å dekke den til med plast. Hvis ikke blir den helt umulig å jobbe med.

maizenna er god til å lage f.eks eplepai med også (eple, sukker, kanel og litt smilsaus). Jeg prøvde med godt resultat å fryse en pai med eggestand i. Tinte den opp i kjøleskap over natten og varmet den opp etterpå.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/60690-pai/#findComment-839813
Del på andre sider

Annonse

Det er alltid greit å steke en paibunn i 10 minutter før du har innhold oppi. Så er du sikker på at paibunnen blir stekt.

bunnen blir også mindre klissete å spise hvis den er litt forstekt.

Dvs den holder seg sprø mens eggestanden stivner.

Paideig er likegreit å lage fra bunnen av som fra pakke det blir omtrent like mye søl.

paibunn

225 g hvetemel

100 g smør/,argarin

1 egg eller 3-5 ss vann til deigen henger sammmen.

Bunnen kan og lages med cottagecheese istedet for smør.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/60690-pai/#findComment-840273
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...