Gå til innhold

Går det an å steke kjøtt generelt i vann?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvilke erfaringer har dere? :)

Skrevet

Ja, men da kalles det å koke kjøtt :fnise:

Kan du ikke bare slenge det i stekeovnen, da? Null smør eller olje, bare nydelig gjennomstekt kjøtt.

  • Liker 16
Skrevet

Teflonpanne?

Mindre olje og bruke en av god kvalitet? Det er mye kalorier i olje, men du trenger da absolutt ikke mye om du har en god stekepanne :)

Steke i ovn?

Skrevet

Ehh, nei :filer:

Det går ikke an.

Legger du kjøtt i vann blir det kokt.

Steker du kjøtt uten fett blir det kjipt.

  • Liker 14
Skrevet (endret)

Jeg pleier å wokke grønnsaker i vann, og det blir veldig godt.

Om du tenker på å steke kjøttdeig eller biff i vann i stekepanne, kan det jo funke, men jeg tror det blir mer kokt ...

Vil bare legge til at jeg "wokker" grønsakene i en stekepanne med vann. Må bare huske salt.

Endret av Bølle
Skrevet

Det går, som de fleste andre her sier, ikke an å steke i vann, da koker man.

Det gjør forøvrig Bølle når hun "woker" i vann, hun koker grønnsakene fort, og på høy varme.

Du kan bruke en god stekepanne og holde deg til rundt en teskje flytende fettstoff, eller, som også nevnt allerede, du kan bruke stekeovnene. Hvis du har grillelementer i den gir det deg jo et tredje alternativ, nemlig å grille kjøttet.

  • Liker 3
Skrevet

Som det nevnes her, steker du i ovn trenger du ikke fett.

Når jeg steker kjøtt i panne bruker jeg teflonpanne, og tilsetter aldri fett.

Skrevet

Steke i vann kalles koking/damping.

Du kan jo forsøke med teflonpanne, eller i stekeovn. Det gir ikke den gode stekeskorpen da.

Jeg forstår ikke hvorfor man skal være livredd for litt sunn olje. Det er gode kalorier som man behøver. Kutt heller ut fett i kosten ved å droppe kjøttdeig, de fleste pålegg du har i kjøleskapet, chips, ferdigmat og så videre. Og velg magre proteiner som fisk og fjærkre, og fine fileter.

  • Liker 13
Skrevet (endret)

Steke i vann kalles koking/damping.

Du kan jo forsøke med teflonpanne, eller i stekeovn. Det gir ikke den gode stekeskorpen da.

Jeg forstår ikke hvorfor man skal være livredd for litt sunn olje. Det er gode kalorier som man behøver. Kutt heller ut fett i kosten ved å droppe kjøttdeig, de fleste pålegg du har i kjøleskapet, chips, ferdigmat og så videre. Og velg magre proteiner som fisk og fjærkre, og fine fileter.

Ja, er helt enig i at fett er veldig sunt og viktig for kroppen. Kroppen trenger tilførsel av essensielle aminosyerer og fettsyrer gjennom mat, fordi de ikke klarer å lage dette selv i kroppen.

Men det spørs også på på hvilken olje man bruker. Noen oljer blir usunne og skadelige ved for høye temperaturer.

Mettet fett, som kokkosolje, tåler veldig høye temperaturer,

mens en-og-fler-umettet fett tåler ikke så høye temperaturer og egner seg best som dressing eller ved å tilsette i varm mat som er ferdigstekt/kokt.

Transfett og palmeolje er :nei: og det fins det mye av i ferdigmat, frityrmat og en del godteri.

Endret av Bølle
  • Liker 1
Skrevet

Jeg har ikke brukt smør eller olje for å steke kjøtt i på sikkert 5 år :P Jeg bare smeller kjøttdeigen rett i teflonstekepanna og steker det uten. Ligger nå neten å koker likevel, mye væske i kjøttdeigen.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg har ikke brukt smør eller olje for å steke kjøtt i på sikkert 5 år :P Jeg bare smeller kjøttdeigen rett i teflonstekepanna og steker det uten. Ligger nå neten å koker likevel, mye væske i kjøttdeigen.

Hva slags teflonstekepanne bruker du?

Skrevet

Hva slags teflonstekepanne bruker du?

Jeg bruker heller ikke fett i panna når jeg steker kjøtt. Jeg har en teflonpanne fra tesco (bor i utlandet), tidligere hadde jeg en fra ikea.

Grunnen er ikke at litt olje gir kalorier, men at jeg faktisk ikke kjenner noe forskjell på smaken. Steker jeg champinjong har jeg alltid litt olivenolje eller smør i på slutten av steketiden, for der hever det smaken.

Skrevet

Skjønner ikke helt problemet. Om du steker feks en biff i olje i steikepanna, så ligger jo mesteparten av olja igjen i steikepanna etter biffen er ferdigstekt. Kjøttet trekker jo ikke til seg olje.

  • Liker 2
Skrevet

Hva slags teflonstekepanne bruker du?

Denne bruker jeg! Kjøpte den for fire år siden og den er enda i like god stand som dagen jeg kjøpte den :P

Annonse
Skrevet

Det går jo fint ann og koke kjøttet. Det er jo kjempegodt. Spesielt om du koker nesten alt vannet bort, flyller litt på og fortsetter sånn 40-50 min. Så bruker man kraften og kjøttet til å lage en saus rett i kjelen. Litt tomater blandet med litt toropulver eller en buljong. En klar vinner hver gang :)))

Skrevet

til dere som ikke vil tilføre fett, kjøp kokekjøtt(høyrygg, bog, bryst, bibringe, oksehale) og kok det. lag gryter, supper og den slags. smaken man får ut av denne typen kjøtt overgår det meste av stekekjøtt. høst/vinter + kokekjøtt = sikker vinner

Jeg har ikke brukt smør eller olje for å steke kjøtt i på sikkert 5 år :P Jeg bare smeller kjøttdeigen rett i teflonstekepanna og steker det uten. Ligger nå neten å koker likevel, mye væske i kjøttdeigen.

for mye kjøtt i panna fører til varmetap og koking. for lav varme fører til koking.

  • 4 år senere...
Skrevet

Genialt spørsmål :laugh:

Anonymkode: 5906c...de2

Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Genialt spørsmål :laugh:

Anonymkode: 5906c...de2

Synes du brukte for lang tid på å innse det :fnise:

Skrevet
6 minutter siden, Dwight skrev:

Synes du brukte for lang tid på å innse det :fnise:

Sant det, har spekulert på det helt siden 2011 :sprettoy:

Anonymkode: 5906c...de2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...