Antlers Skrevet 20. november 2011 #2 Skrevet 20. november 2011 Ja, men da kalles det å koke kjøtt Kan du ikke bare slenge det i stekeovnen, da? Null smør eller olje, bare nydelig gjennomstekt kjøtt. 16
Lykkelitenen Skrevet 20. november 2011 #3 Skrevet 20. november 2011 Teflonpanne? Mindre olje og bruke en av god kvalitet? Det er mye kalorier i olje, men du trenger da absolutt ikke mye om du har en god stekepanne Steke i ovn?
AnonymBruker Skrevet 20. november 2011 #4 Skrevet 20. november 2011 Ehh, nei Det går ikke an. Legger du kjøtt i vann blir det kokt. Steker du kjøtt uten fett blir det kjipt. 14
Meridian Skrevet 20. november 2011 #5 Skrevet 20. november 2011 (endret) Jeg pleier å wokke grønnsaker i vann, og det blir veldig godt. Om du tenker på å steke kjøttdeig eller biff i vann i stekepanne, kan det jo funke, men jeg tror det blir mer kokt ... Vil bare legge til at jeg "wokker" grønsakene i en stekepanne med vann. Må bare huske salt. Endret 20. november 2011 av Bølle
Brunhilde Skrevet 20. november 2011 #6 Skrevet 20. november 2011 Det går, som de fleste andre her sier, ikke an å steke i vann, da koker man. Det gjør forøvrig Bølle når hun "woker" i vann, hun koker grønnsakene fort, og på høy varme. Du kan bruke en god stekepanne og holde deg til rundt en teskje flytende fettstoff, eller, som også nevnt allerede, du kan bruke stekeovnene. Hvis du har grillelementer i den gir det deg jo et tredje alternativ, nemlig å grille kjøttet. 3
Rararara Skrevet 20. november 2011 #7 Skrevet 20. november 2011 Prøvd denne sprayen da? http://stinemalvik.blogg.no/1301734739_fry_light__1_kcal_fet.html
-Fisken- Skrevet 20. november 2011 #8 Skrevet 20. november 2011 Som det nevnes her, steker du i ovn trenger du ikke fett. Når jeg steker kjøtt i panne bruker jeg teflonpanne, og tilsetter aldri fett.
Athene Skrevet 20. november 2011 #9 Skrevet 20. november 2011 Steke i vann kalles koking/damping. Du kan jo forsøke med teflonpanne, eller i stekeovn. Det gir ikke den gode stekeskorpen da. Jeg forstår ikke hvorfor man skal være livredd for litt sunn olje. Det er gode kalorier som man behøver. Kutt heller ut fett i kosten ved å droppe kjøttdeig, de fleste pålegg du har i kjøleskapet, chips, ferdigmat og så videre. Og velg magre proteiner som fisk og fjærkre, og fine fileter. 13
Meridian Skrevet 20. november 2011 #10 Skrevet 20. november 2011 (endret) Steke i vann kalles koking/damping. Du kan jo forsøke med teflonpanne, eller i stekeovn. Det gir ikke den gode stekeskorpen da. Jeg forstår ikke hvorfor man skal være livredd for litt sunn olje. Det er gode kalorier som man behøver. Kutt heller ut fett i kosten ved å droppe kjøttdeig, de fleste pålegg du har i kjøleskapet, chips, ferdigmat og så videre. Og velg magre proteiner som fisk og fjærkre, og fine fileter. Ja, er helt enig i at fett er veldig sunt og viktig for kroppen. Kroppen trenger tilførsel av essensielle aminosyerer og fettsyrer gjennom mat, fordi de ikke klarer å lage dette selv i kroppen. Men det spørs også på på hvilken olje man bruker. Noen oljer blir usunne og skadelige ved for høye temperaturer. Mettet fett, som kokkosolje, tåler veldig høye temperaturer, mens en-og-fler-umettet fett tåler ikke så høye temperaturer og egner seg best som dressing eller ved å tilsette i varm mat som er ferdigstekt/kokt. Transfett og palmeolje er og det fins det mye av i ferdigmat, frityrmat og en del godteri. Endret 20. november 2011 av Bølle 1
AnonymBruker Skrevet 20. november 2011 #11 Skrevet 20. november 2011 Jeg har ikke brukt smør eller olje for å steke kjøtt i på sikkert 5 år Jeg bare smeller kjøttdeigen rett i teflonstekepanna og steker det uten. Ligger nå neten å koker likevel, mye væske i kjøttdeigen. 1
Meridian Skrevet 21. november 2011 #12 Skrevet 21. november 2011 Jeg har ikke brukt smør eller olje for å steke kjøtt i på sikkert 5 år Jeg bare smeller kjøttdeigen rett i teflonstekepanna og steker det uten. Ligger nå neten å koker likevel, mye væske i kjøttdeigen. Hva slags teflonstekepanne bruker du?
-Fisken- Skrevet 21. november 2011 #13 Skrevet 21. november 2011 Hva slags teflonstekepanne bruker du? Jeg bruker heller ikke fett i panna når jeg steker kjøtt. Jeg har en teflonpanne fra tesco (bor i utlandet), tidligere hadde jeg en fra ikea. Grunnen er ikke at litt olje gir kalorier, men at jeg faktisk ikke kjenner noe forskjell på smaken. Steker jeg champinjong har jeg alltid litt olivenolje eller smør i på slutten av steketiden, for der hever det smaken.
venus_ Skrevet 21. november 2011 #14 Skrevet 21. november 2011 Skjønner ikke helt problemet. Om du steker feks en biff i olje i steikepanna, så ligger jo mesteparten av olja igjen i steikepanna etter biffen er ferdigstekt. Kjøttet trekker jo ikke til seg olje. 2
AnonymBruker Skrevet 21. november 2011 #15 Skrevet 21. november 2011 Hva slags teflonstekepanne bruker du? Denne bruker jeg! Kjøpte den for fire år siden og den er enda i like god stand som dagen jeg kjøpte den
Anita den Fagre Skrevet 22. november 2011 #16 Skrevet 22. november 2011 Det går jo fint ann og koke kjøttet. Det er jo kjempegodt. Spesielt om du koker nesten alt vannet bort, flyller litt på og fortsetter sånn 40-50 min. Så bruker man kraften og kjøttet til å lage en saus rett i kjelen. Litt tomater blandet med litt toropulver eller en buljong. En klar vinner hver gang ))
ladamafia Skrevet 23. november 2011 #17 Skrevet 23. november 2011 til dere som ikke vil tilføre fett, kjøp kokekjøtt(høyrygg, bog, bryst, bibringe, oksehale) og kok det. lag gryter, supper og den slags. smaken man får ut av denne typen kjøtt overgår det meste av stekekjøtt. høst/vinter + kokekjøtt = sikker vinner Jeg har ikke brukt smør eller olje for å steke kjøtt i på sikkert 5 år Jeg bare smeller kjøttdeigen rett i teflonstekepanna og steker det uten. Ligger nå neten å koker likevel, mye væske i kjøttdeigen. for mye kjøtt i panna fører til varmetap og koking. for lav varme fører til koking.
AnonymBruker Skrevet 16. januar 2016 #18 Skrevet 16. januar 2016 Genialt spørsmål Anonymkode: 5906c...de2
Gjest Dwight Skrevet 16. januar 2016 #19 Skrevet 16. januar 2016 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Genialt spørsmål Anonymkode: 5906c...de2 Synes du brukte for lang tid på å innse det
AnonymBruker Skrevet 16. januar 2016 #20 Skrevet 16. januar 2016 6 minutter siden, Dwight skrev: Synes du brukte for lang tid på å innse det Sant det, har spekulert på det helt siden 2011 Anonymkode: 5906c...de2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå