Gå til innhold

Tragant


Gjest Jamila

Anbefalte innlegg

Har sett tragant som en ingrediens i forskjellig konfekt: marsipan, mintkuler osv.

Kan noen fortelle meg hva tragant er? Jeg vet den kan kjøpes på apoteket, men skulle gjerne visst litt mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Klippet fra cappelens nettleksikon

tragant el. dragant, en slags gummi som flyter ut gjennom sprekker og sår hos busker av slekten Astragalus, erteblomstfamilien, som hovedsakelig vokser i Iran og Lilleasia. Ble tidl. brukt som fortykningsmiddel bl.a. i farger og bakverk.

Tragant har E nr 413

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tragant er den hemmelige ingrediensen i hjemmelaget marsipan. Like deler malte mandler og melis, tilsett eggehvite til du har en fin konsistens. + en dæsj tragant, må spørre mamma om hvor mye.. Hjemmelaget marsipan smaker MYYE bedre fordi den har mer mandler og mindre sukker. Tragant gjør marsipanen seig og fin, så den blandt annet kan kjevles ut til en leiv og kan has på kake som lokk. Bare mandler, melis og eggehvite kan neppe kjevles til leiv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...