Gjest Daenerys Skrevet 17. november 2011 #1 Skrevet 17. november 2011 Så, hvor mye er det vanlig å lage til en frokostporsjon? Jeg har aldri lagd dette før, men er fryktelig lei av brød og knekkebrød og føler for å prøve noe nytt! Og hva pleier dere å ha på? Bær, sukker? Gode tips?
Thorn Skrevet 17. november 2011 #2 Skrevet 17. november 2011 Jeg lager ikke faste størrelser på porsjonen, jeg lager etter hvor sulten jeg er. Et par-tre never havregryn og et par dl melk, kanskje? Pleier ofte å blande inn litt linfrø og kruskakli for å få litt mer fiber. Ellers varierer jeg med bær, eple, eller rosiner og nøtter. Innimellom har jeg halvt om halvt med havregryn og Go'Dag Fruktmusli, det er kjempegodt. Og med kanel på, aldri sukker
Vofsitofsi Skrevet 17. november 2011 #3 Skrevet 17. november 2011 Så, hvor mye er det vanlig å lage til en frokostporsjon? Jeg har aldri lagd dette før, men er fryktelig lei av brød og knekkebrød og føler for å prøve noe nytt! Og hva pleier dere å ha på? Bær, sukker? Gode tips? Havregrøt er billig, sunt og godt! Jeg pleier å lage havregrøt av 60 g havregryn. Slumper på litt vann og setter den i mikron i 2-3 min. Hvis jeg har, skjærer jeg opp en banan som jeg varmer sammen med grynene, ellers har jeg ofte på blåbærsyltetøy. Og kanel er et must! Det er digg å varme bær sammen med grøten også. Rosiner er også godt å ha oppi. Mulighetene er uendelige! Velkommen til havregrøtens verden
Gjest Daenerys Skrevet 17. november 2011 #4 Skrevet 17. november 2011 Oi, mange muligheter altså. Linfrø har jeg etter å ha lagd knekkebrød, og har jo også bananer og kanel. Rosiner er det også i skapet. Tror jeg prøver dette til lunsj jeg :D
Samulita Skrevet 17. november 2011 #5 Skrevet 17. november 2011 Jeg skjønner nå at jeg lager verdens tristeste havregrøt Litt vann, litt havregryn, koker opp, rører konstant til ønskelig konsistens. Slenger oppi ca en ss sukkerfri blåbærsyltetøy. Funker fint til sitt formål
AnonymBruker Skrevet 17. november 2011 #6 Skrevet 17. november 2011 Jeg pleier å spise mellom 30-40 gram (ca en dl) havregryn. Dette er vel og merke ingen stor porsjon, men det er bare å prøve seg frem Og nytes best ferdiglaget med et eple (gjerne syrlig, norske epler) kuttet i biter og kanel på toppen.
@laide^ Skrevet 17. november 2011 #7 Skrevet 17. november 2011 Jeg lager meg en porsjon som er akkurat passe til lunsj eller frokost: 0,75 dl havregryn 2,5 dl melk blandet med litt vann. Pleier å fylle opp dl målet med ca. 1,5 dl melk og 1 dl vann. (varierer) Koker dette, veldig kjapp og god lunsj! Jeg pleier å hive oppi rosiner under kokingen, liker rosinene best da
sullå Skrevet 17. november 2011 #8 Skrevet 17. november 2011 Jeg spiser helst havregrynsgrøt kokt i gryte, det er best synes jeg. Men det har jeg jo ikke tid til å lage hver morgen Har ingen spesielle mål på det, men et tips kan jo være å følge det som står på pakken? Jeg bruker halvparten melk og halvparten vann. Og har litt syltetøy på grøten Av og til kanel også.
Annikken Skrevet 17. november 2011 #9 Skrevet 17. november 2011 Min er sånn ca slik: 1,5 dl havregryn (store) 2 dl vann Sleng i gryte, sett på nesten maks varme. Så hiver du oppi 1 ts kanel 1 ts sukker 1 ss spiseskje kakao 1/2 ts salt (evt mindre) Rør om til det sånn ca koker, sett på lavere varme og rør om til grøten er passe tykk (skal ikke ta lang tid). NB - dette er langt ifra en "sunn" grøt, den har mye havregryn i seg. Men den er god som en lunch om man er litt ekstra søtsugen. Til frokost ville jeg laget en mindre porsjon og droppa sukker og kakao.
miramarmora Skrevet 17. november 2011 #10 Skrevet 17. november 2011 Så, hvor mye er det vanlig å lage til en frokostporsjon? Jeg har aldri lagd dette før, men er fryktelig lei av brød og knekkebrød og føler for å prøve noe nytt! Og hva pleier dere å ha på? Bær, sukker? Gode tips? 1 dl havregryn 2 dl melk 3 minutter i mikroen på full guffe ferdig på 1-2-3 pleier å ha rosiner og/eller eplebiter i før jeg setter skåla i mikroen og kanel på etterpå
Gjest Daenerys Skrevet 17. november 2011 #11 Skrevet 17. november 2011 Prøvde til lunsj i dag! 60 gram havregryn, 5 dl vann. Ble vannete, så tar mindre neste gang, og kanskje melk i stedet Litt stor porsjon også, men jeg syns det mettet bra. Spiste 14 og ble sulten igjen 19 liksom, det er uvanlig. Hadde på en teskje sukker, masse kanel, litt rosiner og eple. Var nesten godt, men må ha den liiitt søtere tror jeg Flere rosiner og kanskje litt valnøtter. Den må ikke være supersunn, skal ikke ned i vekt TUsen takk for gode tips, skal skrive selv om jeg finner på noe lurt
Supraspinatus Skrevet 17. november 2011 #12 Skrevet 17. november 2011 Prøvde til lunsj i dag! 60 gram havregryn, 5 dl vann. Ble vannete, så tar mindre neste gang, og kanskje melk i stedet Litt stor porsjon også, men jeg syns det mettet bra. Spiste 14 og ble sulten igjen 19 liksom, det er uvanlig. Hadde på en teskje sukker, masse kanel, litt rosiner og eple. Var nesten godt, men må ha den liiitt søtere tror jeg Flere rosiner og kanskje litt valnøtter. Den må ikke være supersunn, skal ikke ned i vekt TUsen takk for gode tips, skal skrive selv om jeg finner på noe lurt En liten porsjon regnes for å være 50gram. En stor 100. 100gram havregryn gir ikke mer en ca 390kcal, og det er en rimelig svær porsjon å spise. Det er dog betraktelig mer energirikt en samme mengde grønnsaker! Skal du bare spise 3 ganger for dagen, så trenger du en frokost som er større enn det
Gjest Daenerys Skrevet 17. november 2011 #13 Skrevet 17. november 2011 En liten porsjon regnes for å være 50gram. En stor 100. 100gram havregryn gir ikke mer en ca 390kcal, og det er en rimelig svær porsjon å spise. Det er dog betraktelig mer energirikt en samme mengde grønnsaker! Skal du bare spise 3 ganger for dagen, så trenger du en frokost som er større enn det Spiser frokost, lunsj, mellom, middag, og kvelds Så da kan jeg med god samvittighet stappe inni banan/eple/bær og valnøtter da Flott! Jeg syns nå 60 gram var myyye jeg, og brukte lang tid på å spise det.
Supraspinatus Skrevet 17. november 2011 #14 Skrevet 17. november 2011 Spiser frokost, lunsj, mellom, middag, og kvelds Så da kan jeg med god samvittighet stappe inni banan/eple/bær og valnøtter da Flott! Jeg syns nå 60 gram var myyye jeg, og brukte lang tid på å spise det. Ingen grunn til å øke den porsjonen. Putt heller andre gode ting i som du nevner. Eller spis ved siden av.
Rødtoppen86 Skrevet 17. november 2011 #15 Skrevet 17. november 2011 Bruker to-tre never med havregryn, strør over med kruskakli, har en liten neve solsikkefrø i, og litt linfrø. Så heller jeg kokende vann over og lar det godgjøre seg mens jeg lager te. Avslutter det hele med å strø masse kanel over og litt melk. Dette er da de enkle og raske måten jeg bruker på morgenen før jobb. Det smaker litt bedre å koke havregryn og kruskakli med vann/melk i en kasserolle. Banan og rosiner er godt tilbehør hvis man vil ha noe søtt til utenom sukker. Var egentlig ganske likt Thorn sin versjon
Glynis Skrevet 17. november 2011 #16 Skrevet 17. november 2011 Bytt ut halvparten av vannet med melk, ja.
Frk. Belle Skrevet 18. november 2011 #17 Skrevet 18. november 2011 ca. 1-1.5 dl havregryn (jeg likre de store) 2dl melk (evnt +1dl vann) 3min i micoren og så la den stå ca 10min (mens jeg driver med andre ting). Eplebiter er veldig godt på og noen hakkede mandler eller valnøtter. Syltetøy, honning, rosiner eller en liten klatt smør er heller ikke å forakte. Kanel er godt men pass på mengden folkens - FOR mye er ikke bra.. Under 1/2 ts pr dag er ok. (ref. Mattilsynet)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå