Gå til innhold

Hjemmelaget lasagne oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen her som oppskrift på hjemmelaget lasagne??

Helst en som noen her har prøvd :) Det finnes tusen forskjellige oppskrifter på nett og tør ikke velge en random siden dette skal serveres til gjester, så jeg må vite at det er ei bra oppskrift.

Og oppskrift på hjemmelagde hvitløksbaguetter om noen har ? :engel:

Tusen takk!!!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kjøttsaus:

Karbonadedeig

3-4 sjalottløk

3 gulrøtter

En boks hakkede tomater

Tomatpurè

Salt

Pepper

Annet ønsket krydder

Brun karbonadedeig, tilsett deretter hakket sjalottløk og revne gulrøtter, og la dette surre litt sammen med kjøttdeigen.

Så tilsetter du en boks hakkede tomater og 2-3 spiseskjeer tomatpurè.

Smak til med salt, pepper og annet ønsket krydder. Selv bruker jeg et krydder som heter "chilli explotion", men oregano er også veldig godt.

Ostesaus:

Smør/margarin

Hvetemel

Melk

Ost

Smelt smør 2 ss smør, og bland det sammen med 2 spiseskjeer hvetemel. Spe på med melk og kok opp. Ta oppi revet ost, og rør det inn i sausen til alt er smeltet.

Så legger du det lagvis: kjøttsaus - ostesaus - pastaplater. Avslutt med ostesaus. Vent gjerne med å legge på ost på toppen til ca. 15 min av steketiden gjenstår.

Stekes på 200 grader i 40 min (dette varierer litt fra ovn til ovn).

Syns denne er kjempegod! Bruker kjøttsausen til spaghetti og pizza også :)

  • Liker 1
Skrevet

Den over er veldig lik min. Jeg har litt muskatnødt i den hvite sausen - KJEMPEGODT!!

Lykke til, det blir sikkert kjempegodt :jepp:

  • Liker 1
Skrevet

Min oppskrift (fra den rødrutete kokeboka av Espelid)

2 stk løk

1 stk hvitløk

250 gram kjøttdeig

1 boks hakkete tomater

1 stk buljongterning

salt og pepper

basilikum og timian

Løk surres blank i olje. Ha i kjøttdeigen og brun. Hell i tomatene. Koke på svak varme i 20 min. Ha i krydder på slutten av koketiden.

Ostesaus:

3 ss smør

4,5 ss hvetemel

7-8 dl melk

salt og pepper

2dl gulost.

Smelt smøret og ha i melet. Spe med melken og kok sausen i 5 min. rør av og til. Tilsett ost og krydder.

Legges lagvis i en ildfast form. Start med kjøttsaus, så lasagneplater og så ostesaus, kjøttsaus osv. Avslutt med ostesaus. Revet ost på til slutt.

Ca 15-20 min ved 250 grader

Jeg bruker mer hvitløk samt chili og gjerne litt grovraspet gulerot i røra. Lager ofte litt mer ostesaus for jeg synes det kan bli for knapt.

Gjest grønnfi
Skrevet

Jeg bruker både kjøttdeig og Bacon når jeg lager selv. Blir kjempegodt.

Skrevet

En teskje kanel gjør undre med kjøttsausen.

http://mat.espen.me/?p=1158

Enig. Min kjøttsaus inneholder:

kjøttdeig/karbonadedeig

løk

hvitløk

gulrot

evnt champinjong

1 boks tomater

Tomatpuré

Litt chili

Salt, pepper, kanel, basilikum og diverse andre urter/krydder etter smak (avhenger av hvilken type lasagne jeg skal lage, en meksikansk inspirert for f.eks større doser chili, spisskummen og koriander i seg.)

Litt sukker

Gjest Lille-pus
Skrevet

Jeg lager min på den litt mer tradisjonelle måten med en ekte Bolognese kjøttsaus med løk, hvitløk, bacon, kyllinglever, kjøttdeig, gulrot, stangselleri, rødvin, melk, muskat, tomater og tomatpuré.

Den hvite sausen er en helt ordinær bechamel som smakssettes med salt, pepper og muskat.

Skrevet

hvordan gjør man det egentlig med den hvite sausen for å få den helt perfekt ? jeg har aldri lagd hvit saus før.. kan det bli et problem ?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...