Gå til innhold

Miljøvennlig fisk


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei!

Av nysgjerrighet lurer jeg på hvilken fisk og annen sjømat som er mest miljøvennlig å spise? Og hvilke/hva som er verstinger?

Vet at kysttorsk, rødspette, uer og scampi er no-no.

Hva annet? Takker for alle innspill, små og store! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Miljøvennlig fisk ... Er det hvor miljøskadelig eller farlig gassen din er etter middagen du tenker på da?

Endret av solosuper10
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Generelt er oppdrettsfisk ikke bra, siden de til en stor grad blir foret med fisk. Av villfisk bør man unngå de som er utryddningstruet: http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.5204639

Av utenlandske fiskesorter vet jeg bare om tunfisk. Den eneste sorten jeg finner som med sikkerhet blir beskattet på en bærekraftig måte er arktisk tosk, og det er bare fordi vi lærte etter at den var utryddningstruet på 80/90-tallet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Sjekk sjømatguiden til WWF, de har laget liste over hvilke arter vi kan spise, og hvilke vi ikke bør spise:

http://www.wwf.no/dette_jobber_med/hav_og_kyst/baerekraftige_fiskerier/sjomatguiden_2010_11/

Generelt: se etter MSC-merket fisk. På grønn-listen over hva vi trygt kan spise er bl.a østers, torsk fra barentshavet, krabbe, sei, MSC-merkede eller økologiske reker, makrell.

På rød-listen over hva vi bør ligge unna: Ål, uer, tunfisk, steinbit, scampi, norsk hummer, kveite, breiflabb, torsk fra nordsjøen.

Og som du sier, opprettsfisk er ikke bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...