Gå til innhold

Hjemmelaget risengrynsgrøt


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har lyst til å lage meg grøt, og har funnet oppskrift på nettet og sånn. Men så lurer jeg på det her med selve risen. For man kan vel ikke bruke hvilken som helst ris til grøt? I oppskriften står det "risengryn", men jeg bor i utlandet så jeg tviler på at jeg finner ris med den påskriften her. Hva slags type ris burde jeg bruke? Eller har det ikke noe å si? :vetikke:

Jeg har aldri laget noe annet enn posegrøt som dere kanskje skjønner :ler:

Skrevet

Du kan bruke vanlig ris, men det vil ikke bli det samme. Kanskje du kan prøve risotto-ris? Man kan i alle fall bruke grøtris til risotto.

Skrevet

Du kan bruke både "pudding rice" og risotto-ris! Det er ris som er rundere og kortere enn vanlig ris. Jeg har laget risgrøt av risottoris mange ganger. YUM risengrøt!

Gjest Spinell
Skrevet

Bruker man googles oversettelsesverktøy får man forslaget "paella rice" for grøtris. Jeg har ikke handlet grøtris i utlandet, men det kan jo være verdt et forsøk ;)

(I en del paellaoppskrifter står det at man kan erstatte paellaris med grøtris hvis man ikke finner det, så begge er sikkert av den rundkornede typen.)

Skrevet

Rundkornet ris er vel cluet.

F.eks sushiris.

Skrevet

Jeg har benytt jasminris et par ganger og det blir kjempebra.

Får lyst på grøt selv nå...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...