Gå til innhold

Hummus


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Har noen av dere gode oppskrifter på hummus? Hvordan bruker dere hummusen?

Videoannonse
Annonse
Gjest grønnfi
Skrevet

Mener du å lage den fra bunnen?

Isåfall, kok kikerter møre og mos dem, bland i Tahini etter smak.

Om du kjøper Hummus på boks, kan smaken av Tahini bli litt sterk syntes jeg. Så jeg bruker å blande den ut med litt Yoghurt naturell, ettpar hvitløksfedd og en sprut sitronsaft.

Spiser med Pitabrød, og som tilbehør til kjøtt.

Skrevet

Tenkte å lage selv, ja. Så bare kikerter og Tahini? Hvor kjøpes tahini?

Gjest grønnfi
Skrevet

innvandrerbutikker.

Bruk moste kikerter, Tahini, sitron, olivenolje og hvitløk.

Skrevet

... samt spisskummen (essensielt!) og litt olivenolje.

Jeg pleier også å blande inn litt mayoghurt for å få en ikke for kraftig hummus. Litt tørkede chiliflak og god olivenolje på toppen er bra.

Hvitløken er det forresten en fordel å rive på Microplane-jern, hvis du har. :)

Skrevet

Jeg spiser MYE hummus, jeg pleier å lage den slik:

1 pk kikerter fra eldorado (jeg syns kikertene fra f.eks Go Green blir for tørre), evnt jeg koker selv.

Havsalt

Kayennepepper,

1/2 fedd hvitløk

Godt med spisskummin

1-2 ss kalpdresset olivenolje

Saften av 1 liten sitron eller 1/2 større sitron

Jeg bruker aldri tahini, foretrekker uten. Ønsker jeg hummusen mer flytende som en dressing, så tilsetter jeg litt vann eller mer olje.

Skrevet

Jeg liker å bruke hermetiske kikerter til hummus, for de er ofte mykere enn jeg har tålmodighet til å koke dem selv, og i hummus synes jeg kikertene skal være skikkelig myke.

Jeg bruker aldri mål, men bare smaker meg frem. Dessuten har jeg sluttet å bruke tahini, da jeg ikke er så glad i det, evt bare i små mengder. Men resultatet blir veldig bra!!

kikerter (evt litt av vannet fra boksen, eller kokevann om du koker selv)

extra virgin olivenolje

sitronsaft

presset hvitløk

spisskummen

sumac (rødt, syrlig krydder, fåes i midtøsten-butikker)

salt

pepper

Lag etter ønsket smak og ønsket konsistens.

Det gøyeste med å lage hummus er å pynte den etterpå! Med noen hele kikerter, hakket persille, sumac (evt paprikakrydder), og olivenolje!

post-21924-0-96777900-1319349558_thumb.j

Jeg spiser hummus som en av flere småretter med brød (se bildet over). Eller jeg har det som tilbehør til f.eks. falafel. Jeg bruker det i pitabrød. På sandwhich (se bilde under). I små minipaier (av butterdeig) som forrett (se bildet under). Bruksområdene er enorme!

post-21924-0-39881400-1319352826_thumb.j

post-21924-0-71848800-1319349788_thumb.j

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...