Månestråle** Skrevet 22. oktober 2011 #1 Skrevet 22. oktober 2011 Hei! Har noen av dere gode oppskrifter på hummus? Hvordan bruker dere hummusen?
Gjest grønnfi Skrevet 22. oktober 2011 #2 Skrevet 22. oktober 2011 Mener du å lage den fra bunnen? Isåfall, kok kikerter møre og mos dem, bland i Tahini etter smak. Om du kjøper Hummus på boks, kan smaken av Tahini bli litt sterk syntes jeg. Så jeg bruker å blande den ut med litt Yoghurt naturell, ettpar hvitløksfedd og en sprut sitronsaft. Spiser med Pitabrød, og som tilbehør til kjøtt.
Månestråle** Skrevet 22. oktober 2011 Forfatter #3 Skrevet 22. oktober 2011 Tenkte å lage selv, ja. Så bare kikerter og Tahini? Hvor kjøpes tahini?
Gjest grønnfi Skrevet 22. oktober 2011 #4 Skrevet 22. oktober 2011 innvandrerbutikker. Bruk moste kikerter, Tahini, sitron, olivenolje og hvitløk.
AnonymBruker Skrevet 22. oktober 2011 #5 Skrevet 22. oktober 2011 ... samt spisskummen (essensielt!) og litt olivenolje. Jeg pleier også å blande inn litt mayoghurt for å få en ikke for kraftig hummus. Litt tørkede chiliflak og god olivenolje på toppen er bra. Hvitløken er det forresten en fordel å rive på Microplane-jern, hvis du har.
Gjest navnelapp Skrevet 22. oktober 2011 #6 Skrevet 22. oktober 2011 Nederst i dette innlegget finn du ei deilig hummus-oppskrift.
2shy Skrevet 22. oktober 2011 #7 Skrevet 22. oktober 2011 Jeg spiser MYE hummus, jeg pleier å lage den slik: 1 pk kikerter fra eldorado (jeg syns kikertene fra f.eks Go Green blir for tørre), evnt jeg koker selv. Havsalt Kayennepepper, 1/2 fedd hvitløk Godt med spisskummin 1-2 ss kalpdresset olivenolje Saften av 1 liten sitron eller 1/2 større sitron Jeg bruker aldri tahini, foretrekker uten. Ønsker jeg hummusen mer flytende som en dressing, så tilsetter jeg litt vann eller mer olje.
Markjordbær Skrevet 23. oktober 2011 #8 Skrevet 23. oktober 2011 Jeg liker å bruke hermetiske kikerter til hummus, for de er ofte mykere enn jeg har tålmodighet til å koke dem selv, og i hummus synes jeg kikertene skal være skikkelig myke. Jeg bruker aldri mål, men bare smaker meg frem. Dessuten har jeg sluttet å bruke tahini, da jeg ikke er så glad i det, evt bare i små mengder. Men resultatet blir veldig bra!! kikerter (evt litt av vannet fra boksen, eller kokevann om du koker selv) extra virgin olivenolje sitronsaft presset hvitløk spisskummen sumac (rødt, syrlig krydder, fåes i midtøsten-butikker) salt pepper Lag etter ønsket smak og ønsket konsistens. Det gøyeste med å lage hummus er å pynte den etterpå! Med noen hele kikerter, hakket persille, sumac (evt paprikakrydder), og olivenolje! Jeg spiser hummus som en av flere småretter med brød (se bildet over). Eller jeg har det som tilbehør til f.eks. falafel. Jeg bruker det i pitabrød. På sandwhich (se bilde under). I små minipaier (av butterdeig) som forrett (se bildet under). Bruksområdene er enorme!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå