Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Sukrin heter egentlig erythritol, og det har jeg strødd over frokostblandingen min de siste månedene. Jeg er på ingen måte hysterisk og regner med å få et alkoholskadet barn, men bare kom til å tenke på det. Kan fint lite om kjemi..

Skrevet

Nei, det er ikke slik at du får promille av å spise sukrin. Forde om det heter sukkeralkoholer så er ikke det det samme som å ta seg en øl.

  • Liker 2
Skrevet

Tulletråd...

Skrevet

Nei, slett ingen tulletråd. Alkohol kommer i andre former enn på flasker fra Frankrike og Tyskland. Skjønner at det er like skadelig om man skulle drukket tresprit, som er en annen form for alkohol enn hva man finner i vinflasker, men begynte å tenke litt på det der. Det søtningsstoffet er jo nytt på markedet, og jeg velger å tro at de har tatt hensyn til gravide da de godkjente det. Men det er jo flere her inne som tar fullstendig avstand fra kunstige søtningsmidler under svangerskapet for at de "forgifter" fosteret. Det gjør ikke jeg, men jeg har ikke inntatt alkohol. Og når jeg eter sukrin hver dag, så begynte jeg å fundere litt. Og siden jeg ikke er kjemiker, farmasøyt eller liknende, så lurer jeg!

Skrevet

Kanskje lappen ryker om du blir stoppet i promillekontroll?

:goodbye:

  • Liker 1
Skrevet

Jeg leser kjemi (studerer ernæring) og i sukker er det noe som heter en "alkoholgruppe". Som består av OH, oksygen og hydrogen. Men det ER ikke alkohol i form av "drikke" alkohol, som forøvrig heter etanol.

Det finnes mange alkoholgrupper på flere matvarer og molekyler i kroppen vår, men det er ikke alkohol i den forstand.

Det kommer ann på hvor de ulike gruppene (atomer og bindinger) er satt sammen som gir de deres funksjon som f.eks sukker eller alkohol eller bly.

Sukker er jo og mye karbon og vann, og viss du fjerner vannet sitter en igjen med bly :gjeiper: Men det betyr jo ikke at en spiser bly. Alt har med bindinger og hvor i rekken atomet befinner seg.

Du kan med andre ord TRYGT spise sukrin. Det som er viktig er å ikke overdrive inntaket av kunstig sukker da det er lite forskning på det og graviditet forøvrig.

  • Liker 3
Skrevet

Takk:)

Skrevet

Men dere som sier at sukrin er kunstig søtning - stemmer det? Det står jo på pakka at det er naturlig. Jeg har ikke satt meg så nøye inn i det.

  • Liker 1
Skrevet

Men dere som sier at sukrin er kunstig søtning - stemmer det? Det står jo på pakka at det er naturlig. Jeg har ikke satt meg så nøye inn i det.

Nei, sukrin er ikke kunstig på linje med sukralose eller aspartam. Det lages gjennom fermentering (gjæring) av druesukker (glukose). Man tilsetter en bakteriekultur til glukose, som da blir omdannet til Erythritol.

Men, sukrin kan virke avførende og jeg ville ikke spist det i store doser før du vet hvordan du evt reagerer på det.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...