AnonymBruker Skrevet 18. oktober 2011 #1 Skrevet 18. oktober 2011 Jeg har en amerikansk kokebok hvor det flere steder står f eks 1 ts vanilla. Her om dagen lagde jeg noen kjeks fra den boka, og brukte vaniljesukker, men syntes kanskje det ble litt for dominerende vaniljesmak, så lurer på om det er mer sannsynlig at de mener vaniljeekstrakt? Om man skal bruke vaniljefrø pleier det vel å være oppgitt som 1 vaniljestang, ikke i teskjeer..? Det er forøvrig en bok med veldig "naturlige" oppskrifter (The New York Times Natural Foods Cookbook), så jeg burde selvsagt brukt ekte vanilje i en eller annen form
AnonymBruker Skrevet 18. oktober 2011 #2 Skrevet 18. oktober 2011 Nå er vel vaniljesukker den vaniljetilsetningen med minst vaniljesmak, så det er litt spesielt at du synes den var dominerende. Som jeg har fått med meg er det vaniljeekstrakt det går i borti statene. 2
Auri Skrevet 18. oktober 2011 #3 Skrevet 18. oktober 2011 (endret) Jeg vil tippe at de mener vaniljeessens, noe som er veldig vanskelig å få tak i her i landet, jeg pleier å erstatte med vaniljesukker. Jeg merker hvertfall at veldig mange amerikanske oppskrifter skal ha vaniljeessens i seg, der jeg i en norsk oppskrift ville forventet å finne vaniljesukker. Du får heller halvere mengden neste gang Edit: Eller vaniljeekstrakt. Jeg husker ærlig talt aldri hvilket ord som er hva Surrer konstant der. Anyway, en ting får man tak i en Norge, den andre ikke. Endret 18. oktober 2011 av Pixie Plaid
Gjest Consensio Skrevet 19. oktober 2011 #4 Skrevet 19. oktober 2011 Essens er lett å få tak på. Ekstrakt derimot....norge er ikke akkurat flinke på å ha et godt utvalg. 1
Lulilelu Skrevet 19. oktober 2011 #5 Skrevet 19. oktober 2011 Hvis du syns vaniljesukker er dominerende så bør du verken bruke essens eller ekstrakt. Bruk heller mindre vaniljesukker neste gang. Vaniljeekstrakt er ikke vanskelig å få tak i, er bare å handle på nett. Man kan også lage selv med å ha en liten krukke med sprit og putte vaniljestang oppi (del i to og ha i frøene også. La den stå i noen mnd. Etter hvert som den brukes er det bare å fylle opp med sprit og vaniljestang etter man har brukt frøene til baking. 1
Frk. Belle Skrevet 19. oktober 2011 #6 Skrevet 19. oktober 2011 Hvis du syns vaniljesukker er dominerende så bør du verken bruke essens eller ekstrakt. Bruk heller mindre vaniljesukker neste gang. Vaniljeekstrakt er ikke vanskelig å få tak i, er bare å handle på nett. Man kan også lage selv med å ha en liten krukke med sprit og putte vaniljestang oppi (del i to og ha i frøene også. La den stå i noen mnd. Etter hvert som den brukes er det bare å fylle opp med sprit og vaniljestang etter man har brukt frøene til baking. Hjemmelaget vaniljekstrakt er supert! Blir årets julegave
Brunhilde Skrevet 19. oktober 2011 #7 Skrevet 19. oktober 2011 Hjemmelaget vaniljekstrakt er supert! Blir årets julegave Helt enig, ikke i at det blir julegave, men at det er supert. Vaniljesukker du kjøper på butikken er ikke ekte vanilje (med mindre du kjøper det fra Tørslefs, der er det litt ekte vanilje i, eller Cemo sitt). Vaniljeekstrakten gir en mye bedre smak enn det Freia vaniljesukker er i nærheten av. Jeg bruker enten vaniljeekstrakt når jeg baker, eller så bruker jeg mitt eget hjemmelagde vaniljesukker. Jeg har to varianter, men begge er superenkle å lage. Ta sukker eller melis i en tett boks, legg i en vaniljestang og bruk i vei. Enkelt, billig og, ikke minst, godt! 2
Lulilelu Skrevet 19. oktober 2011 #8 Skrevet 19. oktober 2011 Helt enig, ikke i at det blir julegave, men at det er supert. Vaniljesukker du kjøper på butikken er ikke ekte vanilje (med mindre du kjøper det fra Tørslefs, der er det litt ekte vanilje i, eller Cemo sitt). Vaniljeekstrakten gir en mye bedre smak enn det Freia vaniljesukker er i nærheten av. Jeg bruker enten vaniljeekstrakt når jeg baker, eller så bruker jeg mitt eget hjemmelagde vaniljesukker. Jeg har to varianter, men begge er superenkle å lage. Ta sukker eller melis i en tett boks, legg i en vaniljestang og bruk i vei. Enkelt, billig og, ikke minst, godt! Bare lar du en hel vaniljestang ligge i melis/sukker?
Brunhilde Skrevet 19. oktober 2011 #9 Skrevet 19. oktober 2011 Bare lar du en hel vaniljestang ligge i melis/sukker? Jeg splitter den så litt av frøene kommer ut i sukkeret/melisen. Det blir aller best.
AnonymBruker Skrevet 19. oktober 2011 #10 Skrevet 19. oktober 2011 Takk for svar og tips om hvordan jeg lager vaniljeekstrakt Jeg pleier egentlig ikke reagere på kunstig vanligesmak, men mulig jeg har litt dårlige minner fra billigkjeks fra Europris, og at jeg tok i litt for mye. Det luktet veldig vanilje da kjeksene var nybakte, heldigvis var smaken ok.
skrue Skrevet 21. oktober 2011 #11 Skrevet 21. oktober 2011 Hat aldri laget ekstrakt selv før. Hva slags sprit er best. 60% ren eller svakere eller noe med smak?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå