Gå til innhold

Hva spiser dere som har hatt problemer med


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvilke matvarer unngår dere totalt?

Hvilke matvarer blir dere ikke oppblåste og får ikke luft i magen av?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg prøver for det meste å unngå ren "brødmat".

Det er alt fra brød til kaker, kjeks, boller og pizza.

Noen varer går bedre enn andre, og noe kan jeg spise små mengder av.

Merker derimot at om det går lenge mellom hvert måltid blir jeg oppblåst når jeg spiser.

Jeg holder meg til yoghurt, rene kjøttprodukter og kokte grønnsaker. Pasta går okei. Ris til en viss mengde. :)

Skrevet

Her er min liste på det som GARANTERT gir meg luft i magen:

- Bananer, høyt på lista.

- Kål

- Bønner

- Erter

- vanlig Løk

- Brokkoli

- knekkebrød med gjær,

- ALT med mye gjær, øl, vin, brødmat osv

- melkeprodukter.

Ja- mat:

- Isbergsalat

- Agurker

- Tomater

- RØDLØK

- Laks

- Kylling ( ikke den krydra fra butikken, men ren fersk kyllinglår feks som man tilbereder selv hjemme, gir ikke luft i magen)

- Middagspølser/røkte kjøttpølser, kanskje ikke det sunneste, men aldri gitt meg luft i magen.

- Blomkål

- Gulrøtter

- Rosenkål, kokt eller dampet

- Biola hjelper på om man har litt luft i magen

- Knekkebrød UTEN gjær

Litt av min liste, kommer nok på mer etterhvert. :)

Skrevet

Hvilke brød og knekkebrød spiser dere?

Skrevet

Jeg slet masse med dette før, er nå helt kvitt problemet så lenge jeg:

Unngår all sukkerfri tyggegummi og pastiller

Spiser normale porsjoner, regelmessig og sakte

Har et normalt sunt kosthold med mye grønnsaker og helkorn

Går på do når jeg må

Unngår for mye hvetebakst og hvitt brød

Ikke spiser frukt etter annen mat, heller før

Unngår vin

Unngår store måltider sent på dagen

Får litt mosjon hver dag

Unngår klær som presser mot tarmene

Jeg er heldig som tydeligvis ikke har noen klare intoleranser og at de forferdelige problemene med konstant romling, oppblåshet, smerter og luft nesten mirakuløst har løst seg. Jeg kan både spise brød og meieriprodukter, heldigvis.

Skrevet

Epler og pærer får jeg mye luft i magen av.

Brødmat kan jeg spise i ny og ne, men blir det for ofte blir jeg dårlig.

Youghurt, biola og grove knekkebrød går det mye av her.

Skrevet

Nei:

Epler!!

Mye frukt og grønnsaker generelt.

Mye melkeprodukter.

Sukkerfrie pastiller, tyggegummi.

Mye pasta.

Ja:

Brødmat.

Fisk.

Kjøtt.

Fugl.

Tomater.

Så jeg er nok litt motsatt av hva mange andre her er, som heller unngår brødmat og går for grønnsaker og frukt. Skulle ønske jeg var slik, for det er ganske frustrerende å holde seg unna grønnsaker (en frukt om dagen og litt grønnsaker til middag går greit).

Skrevet

Jeg blir dårlig av:

Poteter

Ris

Pasta

Brød og bakst, særlig de som har mye hvetemel i seg

Sukker

Sleit i 15 år med irritabel tarm syndrom, men etter jeg la om kostholdet og kuttet ut eller ned på de matvarene over, har jeg vært 100% frisk. Helt fantastisk :)

Skrevet

Jeg unngår fullstendig gluten, tofu, bønner, linser, kokt melk(vegetabilsk, drikker ikke kumelk) og sukkerfri tyggegummi.

Så er jeg ikke sikker, men tror at for mye karbohydrater på en gang kanskje ikke er bra for meg.

Skrevet

Har dere tatt allergitest for matvarer dere bør holde dere unna, eller har dere prøvd dere frem helt på egenhånd?

Skrevet

Etter jeg begynte på lavkarbo så har jeg faktisk ikke vært oppblåst i magen. Så hos meg har det helt klart vært karbohydrater.

Skrevet

Jeg har fått påvist at jeg er allergisk mot hvete, egg og nøtter.

Så reagerer jeg på de fleste proteinpulver. Løk, for mye søtningsmiddel, for mye melkeprodukter og gjær.

Skrevet

Hos meg er også magen mye bedre etter at jeg sluttet å spise salat og grønnsaker til lunsj og gikk tilbake til brødskiver.

Men her er det i hvert fall mange tips å prøve seg frem med :)

Skrevet

Poteter gir meg store luftproblemer. Melkeprodukter også i en viss grad. Når jeg spiser fløtegratinerte poteter er det lik store smerter.

Kunstige søtningstoffer er heller ikke noe særlig. :gjeiper:

Gjest Blondie65
Skrevet

Jeg har fått påvist at jeg er allergisk mot hvete, egg og nøtter.

Så reagerer jeg på de fleste proteinpulver. Løk, for mye søtningsmiddel, for mye melkeprodukter og gjær.

De fleste proteinpulver inneholder melk/myse - det er god grunn til å tro at du kanskje er allergisk mot melkeprotein eller laktose.

Skrevet

Melkeprodukter gir meg ballongmage.

Skrevet

Jeg har en hel haug med intoleranser:

All form for løk

Gjær

Potet(stivelse)

Mais(stivelse)

Laktose/melkesukker

Det meste av grønnsaker

Det meste av frukt

Bær

Jeg spiser hovedsaklig

Ryvita knekkebrød med skinkepålegg

Ananas

Tomat

Karbonadedeig

Kylling

Chili

Solsikkeolje

Mandler/valnøtter

Kokosmelk

I helgene lager jeg gjerne pizza på grovt mel med natron som hevemiddel. Kjører på med hjemmelaget kjøttsaus og uten ost(tofuost har potetsivelse i seg). Lager gjerne hjemmelagde cookies. Ellers er det iblandt tofuis, sorbeis, kokosboller, fersken eller jordbærfisk fra smågodtdisken. Noe Pepsi Max, men er også sensitiv for sukkerfrie ting, så er forsiktig.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...