Gjest nana Skrevet 4. desember 2003 #1 Skrevet 4. desember 2003 Jeg spiste kylkun en gang før med mye fyll blant annet aprikos (tørt) den var veldig god. Hadde tenket lage det sølv, er noen her som kan gi meg idee på hva ellers mann kan put i fuglen. og hvordan jeg skal gjør det? Takk.
frosken Skrevet 4. desember 2003 #2 Skrevet 4. desember 2003 Jeg spiste en gang med et fyll som bestod av epler, rosiner, stangselleri +++ dessverre husker jeg ikke alle ingrediensene og har heller ingen oppskrift. Andre gode råd: Dersom du legger fyllet inn i fuglen mens den steker blir fyllet veldig godt, men fuglen ofte noe tørr (fyllet trekker til seg den deilige kraften). En annen mulighet er å steke fyll for seg selv. Da kan du helle over litt kyllingbuljong for å få god smak. Under steketiden bør du øse væske over fuglen. Enten appelsinjuice eller smeltet smør (f.eks). Du kan også kjøpe en stor sprøyte med spiss og sprøyte væske inn i fuglen mens den stekes. Slik blir den mye saftigere. Noen smørklatter som puttes inn under skinnet på fuglen og masseres inn i kjøttet gjør også god nytte.
Gjest Lea Skrevet 4. desember 2003 #3 Skrevet 4. desember 2003 http://www.nrk.no/mat/2310705.html http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/ind...ndex.hbs?o=1147 http://www.kokk.no/kokkens_matoppskrifter/...Farsefyll.shtml http://www.matoppskrift.no/sider/Art.asp?ID=56 Fant desverre ingen med aprikos, men det går kanskje an å inprovisere litt??
Gjest Zalomine Skrevet 5. desember 2003 #5 Skrevet 5. desember 2003 En forvokst kylling... eller liten kalkun...- En slags "blanding" av kalkun og kylling. (ehh, lite korrekt forklaring, men jeg har ikke en bedre på lager. Noen bedre enn meg?)
frosken Skrevet 6. desember 2003 #6 Skrevet 6. desember 2003 Fant en oppskrift med aprikos: 100g loffterninger 1 finhakket rødløk smør til steking 1 fennikel i små terninger 2-3 epler i ternninger 1 dl rosiner 1 dl tørkede aprikoser i strimler 2 egg 3/4 ts salt 1/4 ts hvit pepper Rist loffterninger og løk i litt smør. Tilsett fennikel, epler, rosiner og aprikoser. Rør inn eggene for å binde massen sammen. Smak til med salt og pepper. Fyll kalkunen med stuffingen eller stek den i en ildfast form ved siden av i ca 40 min.
Fakse Skrevet 6. desember 2003 #7 Skrevet 6. desember 2003 Kylkun er en stor kyllling. Navnet brukes for å assosiere til kalun, siden den er så stor, men det har ikke noe mere enn det med kalkun å gjøre.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå