Gå til innhold

Trekke/koketid på Fårikål


Anbefalte innlegg

Skrevet

I alle oppskrifter står det at Fårikålen skal trekke ved kokepunktet i 1,5 timer, men de gangene jeg har lagd Fårikål så blir den aldri ferdig før etter nesten tre timer!? Hva er det jeg gjøre feil? :klo:

Skrevet

Det avhenger vel litt av hvordan du liker den? Jeg foretrekker å koke den så lenge at kålen blir brunlig og kjøttet nesten ikke henger sammen lenger, det tar vel 3-4 timer, tenker jeg.

Tror oppskriftene går ut fra at "kjøttet skal være mørt" og "kålen gjennomkokt", men jeg har aldri brukt oppskrift, jeg lager den bare som min mor gjorde det.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg pleier å koke fårikålen i minst 3 timer :)

Skrevet

Det var bra at andre også bruker så lang tid. Den stod i tre timer nå og ble veldig bra ihvertfall, så da får jeg fortsette med det. Skjønner meg fortsat ikke på oppskriften. Kan ikke skjønne at kjøttet kan bli ferdig på en og en halv time?

Skrevet

Bruker aldri oppskrift og hele kjelen står og trekker i minst 3 timer.

Skrevet

Skjønner godt hva du mener. Har bare laget fårikål en gang og gikk etter oppskrifta men som du sier den ble jo ALDRI ferdig. Hadde ikke tid til å la den koke lenger så vi måtte gomle seigt kjøtt og t.o.m kålen var hard :P Da hadde den stått godt over 2 timer. Neste gang blir det minst 3 timer..

Skrevet

Skjønner godt hva du mener. Har bare laget fårikål en gang og gikk etter oppskrifta men som du sier den ble jo ALDRI ferdig. Hadde ikke tid til å la den koke lenger så vi måtte gomle seigt kjøtt og t.o.m kålen var hard :P Da hadde den stått godt over 2 timer. Neste gang blir det minst 3 timer..

Da kan den ikke ha kokt.

  • Liker 1
Skrevet

Den må stå i 3 timer slik at kålen blir brun.

Å, godt!!!

:sikle:

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...