AnonymBruker Skrevet 24. september 2011 #1 Del Skrevet 24. september 2011 Så en serie på tv nå nettopp, og der var det en type som påstod at svele og lefse er det samme, bortsett fra at det lages forskjellige steder i landet. Ja, noe i den duren var det han sa. Men svele og lefse er da langt ifra det samme? Lefse er tynnere og tørrere på en måte, mens sveler er tykke og mer saftige? Er det ikke det da? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/592471-er-svele-og-lefse-det-samme/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. september 2011 #2 Del Skrevet 24. september 2011 Lurer jeg også på. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/592471-er-svele-og-lefse-det-samme/#findComment-9767959 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antlers Skrevet 24. september 2011 #3 Del Skrevet 24. september 2011 Svele er mer som en pannekake, og lefse er mer som en lompe. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/592471-er-svele-og-lefse-det-samme/#findComment-9767965 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 24. september 2011 #4 Del Skrevet 24. september 2011 Svele er berre ein ting, og det er som du seier tjukke, saftige "pannekaker", laga med surmjølk. Lefser kan vere mange ulike ting. Nokre lefser er tjukke, som hardingar og liknande. Andre lefser er tynne. Nokre er smurt med sukker og smør, nokre har riven brunost til fyll og andre er heilt utan noko på, og vert brukt attåt rull, ribbe eller anna kjøtmat. 3 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/592471-er-svele-og-lefse-det-samme/#findComment-9767972 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Solmåne Skrevet 24. september 2011 #5 Del Skrevet 24. september 2011 Svele og lapper er det samme her jeg bor, men ikke lefse det er jo helt annerledes. Noen lefser er tynne og noen er tykke, men det er forsatt lefser? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/592471-er-svele-og-lefse-det-samme/#findComment-9767977 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest boblebrus Skrevet 24. september 2011 #6 Del Skrevet 24. september 2011 Jeg har alltid sett på svele og lefse som to forskjellige ting ja. Lefser er tynne, litt som store lomper, mens svele er små, tykke "pannekaker". Da jeg gikk på folkehøgskole på vestlandet fikk vi ofte sveler (nam nam!). Så ja, jeg synes også den påstandet var rar. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/592471-er-svele-og-lefse-det-samme/#findComment-9767984 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Safira Skrevet 24. september 2011 #7 Del Skrevet 24. september 2011 Tykklefser er jo ganske annerledes enn "lompelefser" (tynne). Men jeg har alltid sett på det som forskjellige ting. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/592471-er-svele-og-lefse-det-samme/#findComment-9767990 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. september 2011 #8 Del Skrevet 24. september 2011 Svele og lapper er det samme her jeg bor, men ikke lefse det er jo helt annerledes. Noen lefser er tynne og noen er tykke, men det er forsatt lefser? Åååååååå....lapper, ja. Nam. Det laget min mor ofte da vi var barn. Må visst finne en oppskrift og lage det en dag. Mimre mimre. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/592471-er-svele-og-lefse-det-samme/#findComment-9767997 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antlers Skrevet 24. september 2011 #9 Del Skrevet 24. september 2011 Tykklefser er jo ganske annerledes enn "lompelefser" (tynne). Men jeg har alltid sett på det som forskjellige ting. Tykklefser er bare jukselefser Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/592471-er-svele-og-lefse-det-samme/#findComment-9768000 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Safira Skrevet 24. september 2011 #10 Del Skrevet 24. september 2011 Tykklefser er bare jukselefser For det lages vel også med surmelk, så kan jo hende det er der forvirringen kommer fra? Oppskriftene på tykklefse og svele ligner vel litt? (Men det er "lompelefser" som er best!) 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/592471-er-svele-og-lefse-det-samme/#findComment-9768022 Del på andre sider Flere delingsvalg…
murray Skrevet 24. september 2011 #11 Del Skrevet 24. september 2011 Min mor er både svele- og lefsebaker, og det er to ulike ting Sveler er.. sveler Stekes gjerne på takke og spises med feks brunost, eller rømme og syltetøy. Mens lefse kommer i flere ulike varianter. Feks tjukklefse, potetlefse, rømmelefse.. det var det jeg kom på i farten.. Min mor pleier å ha lefsebakedager. Da samles damene og baker lefse til resten av året Svele lages derimot til feks kaffe en dag. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/592471-er-svele-og-lefse-det-samme/#findComment-9768071 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Surriball Skrevet 24. september 2011 #12 Del Skrevet 24. september 2011 Lefser og sveler er ikke det samme! Jeg har alltid sett på sveler som en vestlandsgreie, siden jeg egentlig bare kjenner folk fra Sunnmøre som lager det... Men min oppfattelse av sveler er at det er ganske tjukke lapper. Lapper er små, sveler er svære. Lefse kan være alt fra vestlandslefsa og tjukklefsa du finner påsmurt i butikken, til lomper og potetkake. Det var veldig forvirrende å komme hjem på besøk til svigers og få vite at vi skulle ha lefser til lutefisken. Dessert til middag, liksom? Viste seg at det var snakk om det jeg kaller "pottetkak", altså potetlomper... Det store spørsmålet er egentlig: hva er forskjellen på lefse og "læms"? Bestemor snakka ofte om "læms", og jeg trooor kanskje det er det samme som lefse, men er jammen ikke sikker. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/592471-er-svele-og-lefse-det-samme/#findComment-9768074 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå