AnonymBruker Skrevet 23. september 2011 #1 Skrevet 23. september 2011 Du skal ha gjester og skal ha indrefilet av okse.. Hva serverer du som tilbehør?
Gjest Spinell Skrevet 23. september 2011 #2 Skrevet 23. september 2011 Jeg synes det er greit å kjøre helt safe standard: Dampet broccoli og fløtegratinerte poteter pluss stekt sopp eller soppstuing, og pepper- eller bearnaisesaus. Skikkelig 80-talls, men også skikkelig godt
Pingting Skrevet 23. september 2011 #3 Skrevet 23. september 2011 Kommer jo litt an på hvor komfortabel du er på kjøkkenet, og hvor "kresne" gjestene din er også Spinell sine forslag er jo fine de - både lette å få til, også er det veldig godt! Om du har lyst til å prøve noe annerledes kan jo f,eks. hjemmelaget gnocchi stekt i smør og salvie være noe? Både gnocchi og indrefilet blir ganske tungt, så da synes jeg det er godt med noe friskt og litt søtt til. Hva med honningbakte cherrytomater? Risotto er godt og klassisk. Biffkjøtt tåler en litt tyngre variant - f.eks. en med rødvin eller med balsamico og sopp. Ellers kan jo en god salat være supert. Eller asparges. Ovnsbakte grønnsaker. Spinatstuing. Maiskolber med smør. Hjemmelaget saus av typen bearnaise, rødvinssaus, peppersaus o.l. Ratatoille. Og så videre.
Gjest Moulu Skrevet 23. september 2011 #4 Skrevet 23. september 2011 åååå...sopp mmm, stekt i smør, salt pepper, en dæsj fløte. amandine-poteter som først er kokt m skall, deretter freses på høy varme i olje med en klype havsalt i 1 min ca
Avalon Skrevet 23. september 2011 #5 Skrevet 23. september 2011 Liker du og gjestene brie, kan du jo legge et stykke brie på stykkene slik at de smelter litt.
AnonymBruker Skrevet 23. september 2011 #6 Skrevet 23. september 2011 Tenke å steke kjøttet i panne bare så det får stekeskorpe, for så å la det steke i ovnen på svak varme.. Koke fersk asparges, chips, bearnesaus og stekt sopp, løk og paprika. Men er dette litt "kjedelig"? Takk for innspill alle sammen :)
Brunhilde Skrevet 23. september 2011 #7 Skrevet 23. september 2011 Noe av gleden ved en indrefilet for meg er at den er skikkelig blodig. Jeg spiser den gjerne med pommes noisette, sjampinjongstuing eller smørstekte sjampinjonger, asparges (grønn), brokkoli, ovnsstekte tomater og kanskje litt rødvinsaus. Et annet alternativ er råstekte poteter, men det aller viktigste er at den er blodig, skikkelig blodig.
AnonymBruker Skrevet 23. september 2011 #8 Skrevet 23. september 2011 Tenke å steke kjøttet i panne bare så det får stekeskorpe, for så å la det steke i ovnen på svak varme.. Koke fersk asparges, chips, bearnesaus og stekt sopp, løk og paprika. Men er dette litt "kjedelig"? Takk for innspill alle sammen :) Neida! Enkel/"ufancy" mat trenger slett ikke være kjedelig! Det som er viktig er jo at det er godt laget (ikke overkok aspargesen, ikke oversalt ting, ikke overstek kjøttet, ikke bruk posesaus. Jeg har ikke noe imot halvfabrikata, men jeg har til dags dato ikke vært borti en eneste bearneisesaus som smaker godt.)
Dark Star Skrevet 23. september 2011 #9 Skrevet 23. september 2011 Oksekjøtt er noe av det mest takknemlige kjøttet å finne tilbehør til Jeg må ha tomater i en eller annen variant til, enten grillede, langtidsbakte i ovn eller ovnsbakte cherrytomater. Jeg liker også å ha potet til, og her er jo variasjonene uendelig. Mine favoritter er Røstipoteter, potetkroketter, ovnsbakte amadines eller Jamie Olivers potet/aspargesform. Så noen grønne grønnsaker: Sautert spinat, dampet asparges, aspargesbønner med baconbelte. Dersom jeg ikke har purerte poteter som tilbehør liker jeg å ha en annen purè, f.eks rødbete/tomatpurè eller broccolipurè. Har jeg ikke noe med rødbeter må jeg ha noe søtlig til, og ender ofte opp med smørdampet eller grillet mais. Saus av noe slag må til, min favoritt er rødvinssaus. Noen ganger flamberer jeg biffen i cognac, og da liker jeg å ha en cognacsaus eller urt/kryddersmør med rikelig med cognac i.
Sweetpea25 Skrevet 23. september 2011 #10 Skrevet 23. september 2011 (endret) Fløtegratinerte poteter er jo godt + grønnsaker som asparges og sopp, evt. saus Endret 23. september 2011 av Sweetpea25
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå