Gå til innhold

Kjøttdeig


Anbefalte innlegg

Skrevet

Om man steker vanlig kjøttdeig også tørker det på tørkepapir, vil ikke litt av fettet som er i elimineres da? Fett smelter jo når det blir varmt eller?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kjøttdeig.

kcal: 190

Fett: 13,2

___________________

Karbonadedeig.

Kcal: 104

Fett: 3

Skrevet

Joda, men tenkte ikke i forhold til hva jeg skulle spise. Bare begynte å tenke på det.

Skrevet

Om man steker vanlig kjøttdeig også tørker det på tørkepapir, vil ikke litt av fettet som er i elimineres da? Fett smelter jo når det blir varmt eller?

Det er forskjell på fett. Smør og margaring smelter i stekepanna, men fettet i storfekjøtt smelter ikke ved vanlige steketemperaturer. Det du ser boble er stort sett vann med litegrann fett og kraft.

Kjøttdeig er egentlig slakteravfall som ingen egentlig burde spise, det er bedre med karbonadedeig.

Skrevet

Det er forskjell på fett. Smør og margaring smelter i stekepanna, men fettet i storfekjøtt smelter ikke ved vanlige steketemperaturer. Det du ser boble er stort sett vann med litegrann fett og kraft.

Kjøttdeig er egentlig slakteravfall som ingen egentlig burde spise, det er bedre med karbonadedeig.

Hvorfor burde man ikke spise slakteravfall? Så lenge det ikke er for ofte er det jo ikke noe spesielt galt i det, og siden man uansett ikke burde få i seg for mye rødt kjøtt blir det jo begrenset med hvor mye kjøttdeig/karbonadedeig man bør ha i seg.

At noe er "avfall" i forhold til mat synes jeg er tøvete, så lenge det ikke er direkte helseskadelig.

Skrevet

Joda, men tenkte ikke i forhold til hva jeg skulle spise. Bare begynte å tenke på det.

Ok, men selv om du lar kjøttet renne på et tørkepapir så er det fortsatt:

kcal: 190

fett: 13,2

Skrevet

Kjøttdeig er egentlig slakteravfall som ingen egentlig burde spise, det er bedre med karbonadedeig.

Neh, for lite fett i karbonadedeig, smaker bare kjipt.

Til TS: Stek kjøttdeigen i non stick-panne uten ekstra tilsatt fett, jegg det på tørkepapir og se hvor mye som egentlig forsvinner. Det er ikke allverdens.

Skrevet

Det er forskjell på fett. Smør og margaring smelter i stekepanna, men fettet i storfekjøtt smelter ikke ved vanlige steketemperaturer. Det du ser boble er stort sett vann med litegrann fett og kraft.

Kjøttdeig er egentlig slakteravfall som ingen egentlig burde spise, det er bedre med karbonadedeig.

Jasså? Kok kjøttdeig i vann og se hva som har stivnet på toppen når vannet blir kaldt. Selvfølgelig vil en del av fettet smelte i panna :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...