Gå til innhold

Er agavesirup lov på lavkarbo?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

En dame på helsekosten anbefalte meg dette søtningsmiddelet.

Men det viser seg jo at det inneholder MER karbohydrater og MER kalorier enn sukker.

Eller tar jeg HELT feil nå?

Er ikke agavesirup et slankeprodukt? Eller lov på lavkarbo?

Det er kjempegodt å ha det i te, da.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

En dame på helsekosten anbefalte meg dette søtningsmiddelet.

Men det viser seg jo at det inneholder MER karbohydrater og MER kalorier enn sukker.

Eller tar jeg HELT feil nå?

Er ikke agavesirup et slankeprodukt? Eller lov på lavkarbo?

Det er kjempegodt å ha det i te, da.....

Det er vel omtrent kun karbohydrater, så de mest ivrige lavkarberne er vel ikke så ivrig på dette.

Agave sirup, eller nektar, inneholder ca 60-90% fruktose og resten glukose. Variasjonene er antageligvis fordi de forskjellige produsentene fremstiller det på litt forskjellig måte.

Agave sirup har lik glykemisk indeks og glykemisk belastning som fruktose - altså betraktelig lavere enn glukose og vanlig bordsukker (dextrose).

Det er omtrent like mye energi(kJ/kcal) i 100g agavesirup som i 100g sukker. Forskjellen er som sagt GI og GB, samt at det er ca 1,5 ganger søtere enn vanlig sukker. Man kan derfor bruke mindre av det og samtidig få samme søtningseffekten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel omtrent kun karbohydrater, så de mest ivrige lavkarberne er vel ikke så ivrig på dette.

Agave sirup, eller nektar, inneholder ca 60-90% fruktose og resten glukose. Variasjonene er antageligvis fordi de forskjellige produsentene fremstiller det på litt forskjellig måte.

Agave sirup har lik glykemisk indeks og glykemisk belastning som fruktose - altså betraktelig lavere enn glukose og vanlig bordsukker (dextrose).

Det er omtrent like mye energi(kJ/kcal) i 100g agavesirup som i 100g sukker. Forskjellen er som sagt GI og GB, samt at det er ca 1,5 ganger søtere enn vanlig sukker. Man kan derfor bruke mindre av det og samtidig få samme søtningseffekten.

Men er lavglykemisk det samme som at det ikke påvirker blodsukkeret? Er lavglykemisk det samme som at det inneholder LITE KARBOHYDRATER?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men er lavglykemisk det samme som at det ikke påvirker blodsukkeret? Er lavglykemisk det samme som at det inneholder LITE KARBOHYDRATER?

Det påvirker blodsukkeret i aller høyeste grad. Alle karbohydrater utenom fiber gjør det. Glykemisk indeks er bare et indekstall som viser hvor fort blodsukkeret stiger etter et måltid i forhold til glukose.

Glukose er det som gir raskest stigning fordi det ikke trenger å brytes ned før det kan brukes.

Andre karbohydrater må brytes ned og gjøres til glukose før de kan brukes.

Kompliserte kjeder med karbohydrater trenger lengre tid på å brytes ned og derfor frigjøres det saktere og over lengre tid. Da stiger ikke blodsukkeret så fort.

Lavglykemisk betyr bare at karbohydratene bruker lang tid på å brytes ned og gir ikke så rask stigning i blodsukkeret som ren glukose. Jo lavere indekstall, jo saktere stiger blodsukkeret.

Lavglykemiske karbohydrater inneholder i aller høyeste grad karbohydrater i varierende mengde. GI angir ikke mengden karbohydrater som er i et produkt. Fruktose er et eksempel på noe som har lav GI, men er 100% karbohydrat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...