Gå til innhold

Smultbakst, kun i jerngryte?


Fakse

Anbefalte innlegg

Min mor har alltid brukt en jerngryte til å ha den varme smulten i når vi baker smultbakst hjemme. I oppskriftsboka er det også bilde av varm smult i jerngryte, og jeg har intrykk av at dette er det vanlige.

Er det noen som vet om det er en spesiell årsak til dette? Kan man bake smultbakst i en hvilken som helst gryte, eller bør man bruke en jerngryte? Har ingen, så i såfall må jeg ut og kjøpe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det kan vel kanskje ha noe med at jerngryten tåler mer varme og at den blir mer jevnt varm og slikt?

Har lurt litt på det der jeg også. Vil bake!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Tror det har mest med at det skal være en stabil tung gryte av sikkerhetsgrunner. Skal litt mer til for å rive ned en jerngryte enn en lettere kjele.

Det er også lettere og holde jevn temperatur i en tung gryte.

En frityrkoker er ellers det beste til smultbakst, men det er det jo ikke alle som har.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...