Gjest Zalomine Skrevet 30. november 2003 #1 Del Skrevet 30. november 2003 Sambo ytrer ønske om stekt potet i løpet av neste uke, han sier det umulig kan væer vanskelig, fordi en kamerat av ham har laget det. Men ha gjør vi da? Jeg har aldri engang SPISt en bakt potet. Jeg vet at den skal være i al-folie inni ovnen leeeeenge, men, hvordan behandler jeg den før jeg pakker den inn, og hva putter jeg inni sammen med den? Det skal visst være et eget måltid, jeg trudde dette var noe man serverte som tilbehød til f.eks biff jeg. Så, HJELP! Jeg er ikke noen flink kokk, men vil jo PRØVE.... Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 30. november 2003 #2 Del Skrevet 30. november 2003 Vi gjør dette veeeldig enkelt. Som regel kjøper vi ferdig innpakkede poteter i grønnsakdisken. De er passe store, sånn at det blir litt mat ut av det. Du kan også vaske og pakke inn poteter selv. Vi behandler ikke potetene før vi pakker dem inn. Skjær et dypt kryss i poteten, gjennom folien. Potetene bakes på ca 175 - 200 grader midt i ovnen, på rist eller i ildfast form. Etter en del "forskning" på området har vi funnet ut at potetene blir best dersom de får stå til de er skikkelig myke inni. Er potetene store, bør de derfor stå i mellom 2 og 3 timer. Nærmere 3 pleier jeg å la dem stå. Da blir det skikkelig snadder!!! Når potetene er stekt, klemmer du litt på dem så de åpner seg. Du fyller poteten med det du selv liker best. Hos oss vil det si litt smør, salt, lettrømme, mais og sprøstekt bacon. Noen liker rekesalat, men det synes ikke vi noe særlig om. Det blir en smakssak! Dette er et kjempeenkelt og godt måltid mat, og ikke noe vanskelig å lage i det hele tatt! Kjenn gjerne på potetene med en kakenål om de er myke og gode inni. Det er ikke noe stas med en hard potet! Kald øl smaker kjempegodt til! Lykke til! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-802246 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 30. november 2003 #3 Del Skrevet 30. november 2003 Kald øl kan han godt få, jeg drikker ikke øl. (og neitakk, ikke rekesalat, kan jeg droppe rømmen også? Jeg liker ikke det....) Den skal ikke skrelles eller noe som helst, bare vaskes og pakkes inn altså? Men du skjærer vel i den for at det du putter oppi skal komme "inni"? Skjærer man ut noe, eller lager bare "hakk"? Jeg kan slett ikke dette.... (man kan kanskje lage to små i stedet for en stor, så trenger de ikke stå sååååå lenge, og vi kan prøve to ulike "fylltyper", til hver av oss? Eller blir det vanskelgi om de ikke er digre?) Jeg er håpløs på kjøkknet.... Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-802250 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 30. november 2003 #4 Del Skrevet 30. november 2003 Når du skal spise den lager du et kryss med kniv på toppen av poteten, så klemmer man på sidene, så det kommer potetinnhold ut av krysset. Så putter man på det man vil ha selv og spiser med teskje. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-802274 Del på andre sider Flere delingsvalg…
chimp Skrevet 30. november 2003 #5 Del Skrevet 30. november 2003 Pleier å gni potetene inn m olivenolje og strø på havsalt etter at jeg har skåret et ganske stort kryss i dem. Bakes på 200 grader vel en time alt etter størrelsen. Bruker aldri folie på dem, da blir de mer kokte enn bakte. Klem på dem nederst så de åpner seg, og server m smør eller rømme tilsatt gressløk. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-802276 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 30. november 2003 #6 Del Skrevet 30. november 2003 Glemte det med å skjære kryss i poteten! Har fikset det nå! Du kan selvfølgelig heller bake flere små poteter, da tar det kortere tid. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-802281 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 30. november 2003 #7 Del Skrevet 30. november 2003 Ahh, smør og alt det andre er ikke oppi underveis, men puttes på når vi skal spise den.... da lærte jeg enda litt... Jeg setter pris på alle svar dere kan gi, jeg er HELT GRØNN på dette feltet (som sagt har jeg aldri spist en bakt potet i hele mitt liv, og bare sett dem servert som tilbehør (?)) Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-802283 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 30. november 2003 #8 Del Skrevet 30. november 2003 Stor potet og mye tilbehør gjør at det blir nok mat til et eget måltid. Mindre potet og tilbehør gjør at den passer best som tilbehør. Pleier selv å ha de med salt, smør og rømme, gjerne til biff. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-802294 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Midnattsol Skrevet 30. november 2003 #9 Del Skrevet 30. november 2003 Her et er bilde Her står det også et lite tips om fremgangsmåte Tilbehør: Kryddersmør er godt. Skinke,ost, mais, bacon, reker, salsa osv osv Putt oppi det dere liker. Dette klarer du nok helt fint, Fredagsbarn. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-802310 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 30. november 2003 #10 Del Skrevet 30. november 2003 Men på den siden sto det hakk i poteten når den var ferdig, men alle dere sier mens den er rå? Jaja, vi klarer det vel på et vis... Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-802388 Del på andre sider Flere delingsvalg…
silja Skrevet 30. november 2003 #11 Del Skrevet 30. november 2003 jeg trodde man gjorde det så her: først og fremst kjøpe ferdig innpakket poteter i gr.saksdisken -m passe størrelse og bakte dem i ovnen i vel en time eller to. Når de er ferdige, lager man snittet (et kryss?) like før servering. Så kan hver enkelt bestemme fyllet (vi pleier rømme,smør (kryddersmør ev), krydder, bacon). som regel har vi kyllingfilet, biff ol ved siden av... Det er riktig det at man snitter etter baking??? har du forresten prøvd ut, Fredagsbarn?? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-802844 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 30. november 2003 #12 Del Skrevet 30. november 2003 skal prøve neste uke en gang, tips mottas enda Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-802854 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madison Skrevet 1. desember 2003 #13 Del Skrevet 1. desember 2003 Kryddersmør må du ha, de er digg:) (evt hvitløkssmør)det får du kjøpt ferdig i butikken;) lage kryddersmør er så enkelt at t.o.m jeg klarer; smør.. softlight bruker vi(la den stå ute av kjøleskapet en stund,blir noe hardt ellers) så har du oppi grillkrydder, paprikakrydder og løkpulver. bare å helle på hehe, og røre sammen. (er det orange så er det som det skal være) :D eller smak deg til hvor mye du vil ha oppi bare:) Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-803655 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 1. desember 2003 #14 Del Skrevet 1. desember 2003 Tenkte jeg skulle komme her og forvirre deg totalt Når jeg baker potet bruker jeg ikke aluminiumsfolie i det hele tatt. Jeg har litt grovsalt i bunnen av en ildfast form, legger potetene oppi (rå, med skall, vaska og uten hakk for det skal komme når poteten er ferdig), og har på mere grovsalt til potetene bare stikker 2-3 cm av toppen opp. Inn i ovnen på 200 grader, også får det stå så lenge jeg gidder. Har jeg det travelt går forma i mikroen en stund først, ellers får de stå i ovenen i minimum halvannen time, gjerne lengre. Stikker i dem med en potetpinne, og lar dem stå i alle fall 20 min til etter at de har blitt myke. Lærte denne metoden da jeg jobba på biffrestaurant. Fordelen med å bake i salt i stede for aluminiumsfolie er at saltet trekker ut fuktighet, mens folien stenger den inne. Bakt i salt blir dermed poteten mere melen, og det er veldig godt Det går ganske mye salt, men det er billig, og jeg tar vare på det (etter at det har blitt kaldt da) fra gang til gang. Som fyll kan jeg anbefale stekt kjøttdeig med tacokrydder, rømme og salsa! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-803656 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 1. desember 2003 #15 Del Skrevet 1. desember 2003 Tenkte jeg skulle komme her og forvirre deg totalt Når jeg baker potet bruker jeg ikke aluminiumsfolie i det hele tatt. Jeg har litt grovsalt i bunnen av en ildfast form, legger potetene oppi (rå, med skall, vaska og uten hakk for det skal komme når poteten er ferdig), og har på mere grovsalt til potetene bare stikker 2-3 cm av toppen opp. Inn i ovnen på 200 grader, også får det stå så lenge jeg gidder. Har jeg det travelt går forma i mikroen en stund først, ellers får de stå i ovenen i minimum halvannen time, gjerne lengre. Stikker i dem med en potetpinne, og lar dem stå i alle fall 20 min til etter at de har blitt myke. Lærte denne metoden da jeg jobba på biffrestaurant. Fordelen med å bake i salt i stede for aluminiumsfolie er at saltet trekker ut fuktighet, mens folien stenger den inne. Bakt i salt blir dermed poteten mere melen, og det er veldig godt Det går ganske mye salt, men det er billig, og jeg tar vare på det (etter at det har blitt kaldt da) fra gang til gang. Som fyll kan jeg anbefale stekt kjøttdeig med tacokrydder, rømme og salsa! Det er jo sånn man baker poteter, i folie blir poteten kokt. Det går jo fint uten salt også, men jeg syns de blir best saltbakt Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-804559 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 1. desember 2003 #16 Del Skrevet 1. desember 2003 Kryddersmør skal jeg klare å lage, tacokjøttdeig hørtes godt ut. Men hvordan jeg skal bake dem, det er vi altså ikke helt enige om her enda. Salt altså? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-805641 Del på andre sider Flere delingsvalg…
'Lilly' Skrevet 1. desember 2003 #17 Del Skrevet 1. desember 2003 Gjør som Ragnhild sier. BAK DEM UTEN FOLIE!!!! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-805674 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 2. desember 2003 #18 Del Skrevet 2. desember 2003 De aller fleste baker poteter med folie, men det er nok fordi de ikke kjenner til fordelene ved å bake i salt. Det er et "kokke triks" som jeg plukka opp da jeg jobba på restaurant. Begge deler går helt fint, men det er enklere med salt, og potetene blir også bedre da. Begge deler har som misjon å hindre at potetene blir svidd av den lange steketida. Skal du bake poteter på bål eller grill(legg rett i glørne), bruker du selvfølgelig folie (dobbelt lag, så blir det ikke svidd) med olje på. Ypperlig på tur! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-806660 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Étoile Skrevet 2. desember 2003 #19 Del Skrevet 2. desember 2003 Har alltid lurt på hvem som gidder å kjøpe ferdiginnpakkede poteter... Det er jo rådyrt! Like greit å bare finne noen digre poteter i potet-disken vel? Jeg baker forresten alltid potetene uten folie, synes det er best. Skal prøve å bake dem i salt neste gang, høres yummy ut... Fikk lyst på bakt potet nå gitt! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-808775 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grooo Skrevet 2. desember 2003 #20 Del Skrevet 2. desember 2003 Jeg har lært hjemme av mamma at potetene skal bakes i folie, men en kamerat av meg har lært meg å bare legge dem rett på rist i ovnen uten folie og det funker helt supert det og! Hvis jeg steker dem i aluminiumsfolie bretter jeg folien til side så det blir som en skål rundt når poteten er ferdig, og så lager jeg ett kryss og klemmer litt så det blir plass til fyll inni. Krysset skal i alle fall skjæres ETTER at poteten er stekt! Jeg bruker følgende fyll: -vanlig smør -rømme -mais -bacon -revet ost -pepper I blandt har vi det som tilbehør til feks. grillmat, da bruker vi som regel bare smør, pepper og rømme. Lykke til! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/58892-bakt-potet-steg-for-steg/#findComment-808811 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå