AnonymBruker Skrevet 8. september 2011 #1 Skrevet 8. september 2011 Jeg har kjøpt meg Bjørkesøt (xylitol) nå, men ser at alle oppskriftene mine inneholder sukrin. Hvordan er forholdstallet mellom xylitol og sukrin? Altså hvor mye xylitol skal jeg bruke i stedetfor sukrin?
Supera Skrevet 13. februar 2012 #3 Skrevet 13. februar 2012 Jeg har ikke sett noen slike tall. Jeg bare slumper og smaker. Men jeg mener på at de skal ha ca samme søtningsgrad. Du må bare smake deg frem. Men har du bare xylitol? Alle søtningsmidler har fordeler og ulemper i forhold til hva vi er vant med med sukker. Så ett søtningsmiddel erstatter ikke sukker i alle tilfeller. Og mange søtningsmidler har en bismak. Xylitol smaker som skallet på tyggisen. Sukrin har en kald ettersmak (den blir mindre kald hvis du rører sukrin ut i væske først). Stevia har en bitter ettersmak. Tagatose smaker litt melkeaktig, synes jeg. Jeg pleier å blande søtningsmidlene slik at det blir minst mulig ettersmak av dem. Jeg har også hatt FOS og det var genialt i karameller.
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2012 #4 Skrevet 13. februar 2012 Dette spørsmålet bør du stille på lavkarbo.no. Det inne bruker folk slike sukkererstatninger i massevis, og det finnes masse folk med mye erfaring og kunnskap.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå