Gå til innhold

Parkering på egen tomt


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei,

vi har leieboere som til sammen har 3 biler. De parkerer langs en "fellesvei" som vi har felles bruksrett på sammen med nabohuset (der det også bor 3 familier). Vi eier halve veien (den er vår tomt). Selv om leieboerne er parkert langs fellesveien er de også godt innenfor vår tomtegrense, for veien er laget i stor grad inne på vår tomt. Bilene sperrer ikke for ferdsel på noen måte.

Nå har en av naboene klaget over at de står der ulovlig. Hun mener at man må få godkjennelse av kommunen for å ha leieboerparkeringsplasser på denne måten, og at den forrige huseieren (ikke så lenge siden vi kjøpte huset "med leieboerne i") har latt være åå gjøre dette og har latt være å opplyse oss om ette problemet. Er det noen som vet om dette virkelig er tilfelle, når de faktisk står på vår tomt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Så lenge bilene er parkert på deres tomt kan jeg ikke skjønne at det trengs noen form for tillatelse?

Vi har 4 biler parkert i vår innkjørsel, 2 private, 1 firmabil og 1 leieboer-bil, dette går jo ikke på noen måte ut over naboene våre. De parkerer på sin egen tomt, og vi har "lånt" ut p-plass til hverandre i et par anledninger der det har vært mye gjester i f.eks dåp, bursdag o.l.

Har du noen anelse om hvorfor naboen klager, siden du sier at bilene ikke hindrer vanlig ferdsel for andre og står på deres egen tomt?

Det er forståelig at det finnes begrensninger på felles p-plasser, der hver boenhet disponerer f.eks 2 plasser hver, slik at alle slal være sikret parkering, men ser ikke problemet her :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blondie65

Er du sikker på veiretten? Eller er det naboen som vet dere er ny og forsøker seg på en spansk en.

Jeg ville spurt naboen hva de mente. Og da mener jeg: hva er bakgrunnen for spørsmålet, er det f.eks. at de synes det er en uting med så mange biler eller lignende? Synd for dem i såfall, siden de lite kan gjøre med det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

TS her:

er helt sikker på veiretten og at de er parkert på vår tomt. Vi spurte hva de mente med at bilene står ulovlig, men svaret gikk i retning av at de synes det er mye støy fra bilene fordi de drar tidlig om morgenen og vekker dem, så vi lurer på om det er det som er hovedproblemet.

Vi har i hvert fall ikke fått vite hvor det er meningen at vi skal søke om tillatelse, eller hvilken lov de mener vi bryter, så det er mulig at de også sjekket det ut i etterkant og fant ut at de tok feil (vi googlet selvsagt når vi kom hjem, og fant ingen info om dette). Godt å høre at vi ikke er helt på jordet i hvert fall :)

Takk for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...