Gå til innhold

Sette bolledeig i kjøleskapet?


Anbefalte innlegg

Gjest Raindrops
Skrevet

Hei!

Jeg har veldig lyst på ferske boller til en lang studiedag i morgen. Er det mulig å sette bolledeigen i kjøleskapet, å bake den ut i mårra?

Jeg har lest noe om at kald bolledeig/gjærdeig kan stå over natten, men må jeg ha den inn i kjøleskapet, eller kan den stå på benken over natten?

Ser for meg at den kommer til å heve seg utover hele benken. :sjenert:

Skrevet

En kaldhevet deig eller en surdeigbase vil fint stå på benken over natten!!

Skrevet

Kaldheving funker som gull ja :) Bare å bruke kaldt vann/væske i deigen og sette den passe kjølig (ikke midt i solsteiken). Jeg har brukt å sette min deig på boden. Litt kaldere enn i stuen, men ikke like kaldt som i kjøleskapet.

Deigene mine har ikke hevet ut over det normale heller :jepp:

Vil man ha noe rask, fersk bakst uten heving, så er scones superenkelt og fort gjort, men det er da ikke gjærbakst bare bakepulverbakst :)

Gjest Raindrops
Skrevet

Takk for svar! Lagde den med kald melk nå, så da gambler jeg på at den kan stå på kjøkkenbenken eller noe, har ikke på varme på denne tiden av året uansett :)

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...