Gjest Raindrops Skrevet 31. august 2011 #1 Skrevet 31. august 2011 Hei! Jeg har veldig lyst på ferske boller til en lang studiedag i morgen. Er det mulig å sette bolledeigen i kjøleskapet, å bake den ut i mårra? Jeg har lest noe om at kald bolledeig/gjærdeig kan stå over natten, men må jeg ha den inn i kjøleskapet, eller kan den stå på benken over natten? Ser for meg at den kommer til å heve seg utover hele benken.
Evitas Skrevet 31. august 2011 #2 Skrevet 31. august 2011 En kaldhevet deig eller en surdeigbase vil fint stå på benken over natten!!
Rødtoppen86 Skrevet 31. august 2011 #3 Skrevet 31. august 2011 Kaldheving funker som gull ja Bare å bruke kaldt vann/væske i deigen og sette den passe kjølig (ikke midt i solsteiken). Jeg har brukt å sette min deig på boden. Litt kaldere enn i stuen, men ikke like kaldt som i kjøleskapet. Deigene mine har ikke hevet ut over det normale heller Vil man ha noe rask, fersk bakst uten heving, så er scones superenkelt og fort gjort, men det er da ikke gjærbakst bare bakepulverbakst
Gjest Raindrops Skrevet 31. august 2011 #4 Skrevet 31. august 2011 Takk for svar! Lagde den med kald melk nå, så da gambler jeg på at den kan stå på kjøkkenbenken eller noe, har ikke på varme på denne tiden av året uansett 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå