Gjest Tex Skrevet 27. november 2003 #2 Skrevet 27. november 2003 Løksuppe, enkelt og deilig! 3 dl kjøttbuljong hakk en halv løk kutt litt skinke bland oppi buljongen og strø over revet ost Gratiner i ovnen til osten har fått stekeskorpe. Namnamnamnammmm !!!
Gjest the imp Skrevet 27. november 2003 #3 Skrevet 27. november 2003 Jeg har 3 supper jeg da, som jeg synes er kjempegode: Middagssuppe med torsk (4 porsjoner) 7-800 g filet av torsk (kan også bruke sei eller uer) 2-3 ss margarin/smør 4-5 sjalottløk eller småløk (se an størrelsen litt) 1/2 purre 1 fedd hvitløk (ha gjerne i mer hvis du er glad i hvitløk) 1 gulrot 2 poteter 1 lite stykke sellerirot (ca 50 g) 1 l god fiskekraft/buljong 1 dl matfløte 1 ss hvetemel 1/2 dl eplejuice + 1 ts 7% eddik (jeg bruker hvitvinseddik) 2-3 ts salt 1/2 ts hvitt pepper Skjær løk, purre og hvitløk i små terninger og surr dem myke i margarin/smør. Tilsett 1 l fiskekraft. Rens og skjær de resterende grønnsakene i terninger eller strimler og ha oppi. Kok opp og la suppa trekke til grønnsakene er nesten møre. Rør ut hvetemelet i matfløten og jevn suppa. Kok opp og la den koke et par minutter. Skjær fisken i store biter og legg dem i suppa. La det hele trekke til fisken er kokt. Smak til suppa med salt, hvit pepper, eplejuice og eddik. Italiensk tomatsuppe (4 porsjoner) Ingredienser: 2 løk 3 ss olivenolje 2 hvitløksbåter (eller gjerne mer, hvis du liker det) 1 bunt persille 1/4 ts timian 1/2 - 1 ts basilikum Ca. 600 gram fullmodne tomater (Kan bruke to bokser grovhakkede tomater istedet) Ca 100 gram spaghetti, brekkes i stykker 1,5 liter god kraft (evt. buljong - grønnsak- eller hønsebuljong, obs! litt mindre hvis man bruker hermetiske tomater!) salt/pepper Tilbehør: Krutonger Loffterninger sprøstekt i olivenolje eller smør, gjerne tilsatt hvitløk. Revet ost evt. parmesan Fremgangsmåte: Hakk løken og la den surre i oljen sammen med knust hvitløk. (Ikke for sterk varme, skal IKKE brunes!) Ha i hakket persille, timian og basilikum og rør noen minutter. Hakk tomatene, og knus dem videre i gryten, eller ha i hermetiske tomater. Spe med buljongen, og legg på lokk, la suppen småkoke på svak varme ca 1/2 time tilsammen, legg i spaghetti når spaghettiens koketid gjenstår. Liker du hvitløkssmak, kan du godt ha i en knust hvitløksbåt eller to tilslutt! Smakes til med evt. salt og pepper. Serveres med krutonger, som må haes direkte i tallerkenen etter at suppen er øst opp. (Eller server hvitløksbrød til.) Toppes med revet ost/parmesan, kanskje litt frisk eller tørket basilikum. Hvitløkssuppe Til 2 personer: 8 hvitløksbåter, grovhakket 1 gulrot i skiver 1 ss sellerirot, finhakket 1 tomat i skiver (bør skrelles) 1 ss matolje ½ l grønnsaksbuljong 1 ts basilikum ½ ts timian 1 laurbærblad 2 egg 2 ss hvitvinseddik Frisk persille, grovhakket Slik gjør du: Varm oljen i en gryte og stek hvitløken og de øvrige grønnsakene over svak varme til de blir gylne. Tilsett buljong, basilikum, timian og laurbærblad, og la det småkoke i ca 10 minutter. Skill eggeplommene og eggehvittene og rør inn hvitvinseddik i eggeplommene. På slutten av koketiden mens suppen koker, piskes eggehvittene i. Nå må suppen ikke koke, for da vil den skille seg. Serveres med masse frisk persille og stekte brødterninger.
Maetzii Skrevet 27. november 2003 #4 Skrevet 27. november 2003 Kjøp en pose skogssopp-suppe. Lag etter bruksanvisningen, evt med litt ekstra melk. Hiv oppi en håndfull eller to med strimlet kalkun/kyllingkjøtt. Namnamnam
Gjest Madam Felle Skrevet 27. november 2003 #5 Skrevet 27. november 2003 Gulasjsuppe Til 4 personer trenger du: 400 g benfritt oksekjøtt (rundbiff, flatbiff) 4 poteter 2 store eller tre middels løk 1 liten rød paprika 1 middels grønn paprika 3-5 fedd hvitløk 2 ss olje 1,2 l kjøttbuljong 4 ss tomatpurre 1 purre 2 ts paprikapulver 1 ts oregano 1/2 ts basilikum Pepper og salt Skjær kjøttet i små terninger, paprikaen i tynne strimler, poteter og løk i terninger og purren i ringer. Fres løken i litt olje i en gryte, ha i kjøttet og brun det lett. Rør i tomatpúreen og tilsett poteter, purre, paprika og buljongen. La det koke 20-30 minutter til kjøttet er passe mørt. Smak til med krydder. Serveres med godt hvit brød eller landbrød. Potetsuppe med mange grønnsaker Til 4 personer trenger du: 3 poteter 1 fennikel 1 purre 1 løk 1/2 sellerirot 1 kålrot 1 liten blomkål 4 fedd hvitløk 1 liter grønnsakbuljong 8-12 dråper tabasco pepper Tilberedningstid 15 - 20 minutter. Skjær alt i mindre biter (hvitløken hakkes fint) og hell det opp kokende buljong. La det koke i 5 minutter til kålrot og poteter er møre. Kjør alt til en litt grov masse i en kjøkkenmaskin. Varm opp og smak til med tabasco og pepper. Serveres med godt brød. Tomatsuppe med broccoli Oppskriften er til en person, Tomatsuppe med broccoli: 1 hakket løk 1-2 hakkete fedd hvitløk ½ gulerot i mindre terninger 50 g sellerirot 1 dl flådde tomater Litt frisk oregano (tørket kan brukes) Litt sitronsaft 3 dl grønsaks-buljong 150 g broccoli i mindre buketter salt og pepper Bland alt untatt broccolien og kok i 10 minutter. Bland det godt i en hurtigmikser og la det koke opp igjen. Tilsett broccoli i mindre biter og kok suppen i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Eventuelt mer oregano. Grovt brød hører til.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå