Kontormus Skrevet 24. august 2011 #1 Skrevet 24. august 2011 Jeg trenger en kniv til kjøtt. Har ikke peiling, men jeg vet jeg ikke vil ha en som er veldig stor og tung. Noen som vet om noen gode? Og slipestålet, kan man bruke et hvilket som helst eller bør man bruke et som er laget for kniven?
altsoja Skrevet 24. august 2011 #2 Skrevet 24. august 2011 du bør bruke et slipestål som er laget til kniven.men di fleste tåler "vanligt" slipestål.mens noen dyre kniver må ha porselensstål for å få best resultat. er veldi mangen gode kokkekniver.victoriknox eller korsn det skrives er veldi bra kniver.men viss du går på kitchn eller andre butikker der di selger kniver.kansje på tilbords og sånne butikker.så ser du litt der hva som faller best i smak.spør om litt tips i butikken ang.sliping og sånt på den kniven du finner så får du fort svar da ka som er best du tenker på kjøtt som å kutte det opp i biter eller en som man beiner ut ? viss det er utbeining må du ha en annen type kniv.men det visste du kansje.
Kontormus Skrevet 24. august 2011 Forfatter #3 Skrevet 24. august 2011 Jeg har ikke tenkt på at kokkekniv ikke egner seg for utbening, men nå har jeg aldri utbenet noe som helst. Kanskje fordi jeg ikke kan det? Kanskje lammelåret bør utbenes? I så fall får jeg lære meg det. Men jeg tenkte primært på skjæring av helstekt kjøtt. Har tittet litt i kjøkkenutstyrsbutikker på kniver, og ser at de begynner på ca. 500 kr og oppover. Har pris og kvalitet en sammenheng?
altsoja Skrevet 24. august 2011 #4 Skrevet 24. august 2011 pris og kvalitet har mye å sei.men du kan få en god kokkekniv til 500 kr.bare hold deg unda kniver fra ikea,chlas olson o.s.v. ja lammelår bør utbenes om du vil korte ned på steketiden.og da kan du jo fylle det med gode urter og andre gode ting og så knytte det sammen før du steker det.ben på kjøtt forlenger jo steketiden.så er jo greit med en god utbeiningskniv.men er jo sånn du kan tenke på seinere om du ser behovet for det.viktigeste er en god kokkekniv. det som kan være greit om du skal bruke til helstekt kjøtt er en eventuelt stekegaffel til å stikke i kjøttet når du skærer.så du slipper å brenne deg på fingrene når du kutter men går nok fint å bruke en vanlig gaffel også.ser bare litt mer fancy ut om du skal kutte forran gjester foreksempel
HvittHus Skrevet 24. august 2011 #5 Skrevet 24. august 2011 Start med en victorinox kniv du. Dette er veldig gode kniver til en overkommelig pris. De ligger også godt i hånden. Min bror som arbeider som kokk, har alltid sverget til victorinox kniver. Han har også en globalkniv, men synes kniver med treverk er best å holde i. Jeg har også victorinox kniver og synes de er veldig greie. Det går greit å slipe de, og når treverket blir litt tørt, legger jeg de natten over i olje. http://www.myklestad.no/index.asp?id=26138 https://www.kitchn.no/ProductList.asp?Cat=93&id=18763
Kontormus Skrevet 24. august 2011 Forfatter #6 Skrevet 24. august 2011 Tror faktisk jeg har kjøpt en slik Victorinoxkniv i gave til noen en gang for lenge siden. Kjempebra, da skal jeg kjøpe en slik. Ikke var de så dyre heller. Takk fjor hjelpen. Og når det er tid for lammelår får vi komme tilbake til hvordan bene ut, og for ikke å snakke om hva det skal fylles med av urter! NAM...
Kladd Skrevet 25. august 2011 #7 Skrevet 25. august 2011 Stemmer også for Victorinox! Elsker denne kniven! Dersom du vil ha et alternativ kan jeg også nevne Mac. Mac-knivene er japanske og er litt lettere enn Victorinox (trenger ikke nødvendigvis være en fordel). For meg virker denne også litt skarpere enn Victorinox. Dersom du lager en del mat, vil jeg anbefale deg å "prøveholde" kniven i butikken for å se hva du liker
AnonymBruker Skrevet 25. august 2011 #8 Skrevet 25. august 2011 Jeg kan varmt anbefale Global kniver. Har selv 3 stykker og matchende diamantslipestål, og absolutt elsker dem. Japansk kvalitet, velbalanserte, slitesterke, stilrent design, http://www.global-knife.com/
Gjest Badabing Skrevet 25. august 2011 #9 Skrevet 25. august 2011 Jeg kan varmt anbefale Global kniver. Har selv 3 stykker og matchende diamantslipestål, og absolutt elsker dem. Japansk kvalitet, velbalanserte, slitesterke, stilrent design, http://www.global-knife.com/ Jeg også. Har aldri angret på kjøpene av Globalknivene mine!
AnonymBruker Skrevet 25. august 2011 #10 Skrevet 25. august 2011 Start med en victorinox kniv du. Dette er veldig gode kniver til en overkommelig pris. De ligger også godt i hånden. Min bror som arbeider som kokk, har alltid sverget til victorinox kniver. Han har også en globalkniv, men synes kniver med treverk er best å holde i. Jeg har også victorinox kniver og synes de er veldig greie. Det går greit å slipe de, og når treverket blir litt tørt, legger jeg de natten over i olje. http://www.myklestad.no/index.asp?id=26138 https://www.kitchn.no/ProductList.asp?Cat=93&id=18763 Enig! Kjenner flere kokker som sverger til disse. Liker de også utrolig godt selv. Synes mange av knivene blir for tunge. Tror de er laget mer for menn enn kvinner. Men victorinox er akkurat riktig tyngde for meg
Elsa Skrevet 25. august 2011 #11 Skrevet 25. august 2011 Vi har Global och MAC-knivar hemma och är väldigt nöjd med bägge
Spiralis Skrevet 26. august 2011 #12 Skrevet 26. august 2011 (endret) Jeg trenger en kniv til kjøtt. Har ikke peiling, men jeg vet jeg ikke vil ha en som er veldig stor og tung. Noen som vet om noen gode? Og slipestålet, kan man bruke et hvilket som helst eller bør man bruke et som er laget for kniven? Victorinox! Sverger til Victorinox! Ikke noe motegrille. Bare kvalitet. Kniver du kan ha for livet om du behandeler de med fornuft. Mest sansynelig så varer de livet ut selv om de behandler de som en idiot. Solid kvalitet! Kvalitet som benyttes av svært mange storkjøkken. Tilgjengelig i stort sett alle kvalitetsbutikker. Endret 26. august 2011 av Spiralis
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå