Gå til innhold

får ikke lønn


Mamma1

Anbefalte innlegg

Hei en venn av meg har jobbet for et firma i sommer, de var bare to ansatte hos denne mannen,og vennen min fikk bare halve lønna si. Han sa opp og jobber ikke der mer nå. Han fikk halve den 1.august med løfte om å få resten innen en uke. Nå er det ikke mulig å få tak i han på tlf.. Hva skal han gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Først og fremst: Finn fremm all dokumentasjon på at han jobber der (arbeidskontrakt osv.) og alle bevis på at han har jobbet der de periodene han skal få lønn for, også den perioden han nå ikke har fått lønn for (timelister, utskrift fra stemplingsur etc.)

Dokumenter videre alle forsøk på å ta kontakt med han. Skriv ut e-post som sendes han og legg det i en mappe, skriv ned tidspunkt når du ringer han iflg. samtaleloggen. Det kan være lurt å gjøre så mye som mulig skriftlig, for det er det lettere å komme noen vei med i etterkant.

Dette bruker du så videre i saken. Først prøver du lokalt på bedriften, dersom det er noen over han i hierarkiet. Dersom det ikke er det, eller du også støter på motstand oppover i systemet så tar man det med fagforening. Er man ikke organisert prøver man så arbeidstilsynet før man til slutt må ta det med politiet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han har ingen arbeidskontrakt. Dette kom han aldri med. Han er heller ikke organisert. Det eneste han har er de to forrige lønnsslippene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...