AnonymBruker Skrevet 16. august 2011 #1 Skrevet 16. august 2011 Hva er forskjellen på serranoskinke og spekeskinke? Hva egner seg best til f.eks foccacica brød? Hva er mykere å tygge og som man ikke må rive å slite i for å få av et tygg?
Supraspinatus Skrevet 16. august 2011 #2 Skrevet 16. august 2011 Hva er forskjellen på serranoskinke og spekeskinke? Hva egner seg best til f.eks foccacica brød? Hva er mykere å tygge og som man ikke må rive å slite i for å få av et tygg? Nå er forsåvidt serrano en speket skinke. Det finnes mange forskjellige norske spekeskinker. Smak og kvalitet avhenger helt etter produsent. Derfor er det litt vanskelig å si hva som egner seg best. Det er litt smak og behag. Hvis skinken er så hard at du må rive i deg et stykke, da er det noe gale med den. For spekeskinke skal være myk og mør. 1
ashera Skrevet 16. august 2011 #3 Skrevet 16. august 2011 Serrano er som sagt en speket skinke. To anstendige norske spekeskinkemerker er Strandaskinke og Birkebeinerskinke. Av disse to er Strandaskinke noe "mykere" i konsistensen, og Birkebeiner smaker litt saltere. Men begge er ålreite. Serrano er vanligvis enda mørere/mykere enn disse to og noe mindre salt, men det finnes jo mange varianter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå