Catie' Skrevet 15. august 2011 #1 Del Skrevet 15. august 2011 Jeg skal prøve å lage hjemmelagde fiskekaker for første gang Kunne trengt et par tips - Hvilken fisk gir best smak til kakene? - Hvilke smakstilsetninger har du i? (div grønnsaker, krydder + +) - Hvor lenge skal kjøkkenmaskinen gå med ingrediensene? Ja, hvis du gidder, kan du godt slenge med hele oppskriften din Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2011 #2 Del Skrevet 15. august 2011 Jeg bruker hyse eller sei i fiskekakene mine, som regel hyse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lille-pus Skrevet 15. august 2011 #3 Del Skrevet 15. august 2011 Om du har problemer med å få tak i hyse-/kolje filet så går det aldeles utmerket å blande f.eks. lyr og steinbit Seikaker er kjempesnadder, og det samme er hyse-/koljekaker Ikke alle oppskrifter inneholder løk, men slik jeg liker fiskekaer så må løk være med Har du gressløk så gir både ser det fint ut i de ferdige kakene og gir litt av den milde gressløksmaken. Krydder: salt, pepper og litt nymalt muskat pleier gjøre susen. eller er det litt potetmel (ca 2 ss til 750 gram fiskefilet) og ca 5 dl fiskekraft eller melk (jeg bruker gjerne melk). Og før jeg får "så hatten passer" : dette er med utgangspukt i en eldgammel tradisjonsoppskrift. Gammeldagse fiskekaker (av den typen du fikk kjøpt varme og nystekte hos en fiskehandler for sånn 35 - 40 år siden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2011 #4 Del Skrevet 15. august 2011 Jeg lager på akkurat samme måte, og foretrekker en miks av lyr og sei - synes det gir både best smak og best konsistens (kun hyse smaker for lite fisk for meg). Bittelitt løk, nok salt, og et raust dryss nymalt muskatnøtt. Gressløken foretrekker jeg imidlertid å ha i smeltet smør over de ferdigstekte fiskekakene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
missLynch Skrevet 16. august 2011 #5 Del Skrevet 16. august 2011 Vi lager kakene med hyse, lyr og sei. Bruker løk, muskat, melk, salt, pepper, potetmel og - viktig!- finhakket rød chili i de ( da blir det litt mer fres over de). De blir kjempegode (Det er mannen som står for selve laginga så jeg har ikke nøyaktig blandingsforhold, men du finner nok grunnoppskrift på nett, og så kan man jo hive oppi ekstra krydder selv). Vi spiser de helst med finrevet gulrot, kokt potet, smelta smør, sitronsaft og remulade. Ble sulten nå, gitt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Catie' Skrevet 16. august 2011 Forfatter #6 Del Skrevet 16. august 2011 Vi lager kakene med hyse, lyr og sei. Bruker løk, muskat, melk, salt, pepper, potetmel og - viktig!- finhakket rød chili i de ( da blir det litt mer fres over de). De blir kjempegode (Det er mannen som står for selve laginga så jeg har ikke nøyaktig blandingsforhold, men du finner nok grunnoppskrift på nett, og så kan man jo hive oppi ekstra krydder selv). Vi spiser de helst med finrevet gulrot, kokt potet, smelta smør, sitronsaft og remulade. Ble sulten nå, gitt! Disse må prøves! Men bruker dere hyse og lyr og sei samtidig? tenkte å prøve meg med bare hyse jeg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. august 2011 #7 Del Skrevet 16. august 2011 Jeg pleier å se på klippene fra Wenches kjøkken på God Morgen Norge når jeg skal lage fiskekaker. Får mange bra tips der Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 19. august 2011 #8 Del Skrevet 19. august 2011 Jeg liker å lage en asiatisk vri med hvitløk, ingefær, koriander, vårløk og red curry paste. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Catie' Skrevet 27. august 2011 Forfatter #9 Del Skrevet 27. august 2011 Leser på noen oppskriften på Wenches kjøkken, og alle inneholder egg. Er det nødvendig å ha i? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. august 2011 #10 Del Skrevet 27. august 2011 Leser på noen oppskriften på Wenches kjøkken, og alle inneholder egg. Er det nødvendig å ha i? Nei. Jeg bruker aldri egg, kun fisk, melk, løk, potetmel og krydder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå