vrimmel Skrevet 25. november 2003 #1 Skrevet 25. november 2003 Noen som har oppskrift på ordentlig gode hjemmelagde fløtekarameller? Slike som kan pakkes inn i cellofan el. lig?
Gjest Anonymous Skrevet 25. november 2003 #3 Skrevet 25. november 2003 Jeg har flere gode og velprøvde karamell oppskrifter, men det er mye jobb og skrive dem ned. Myke eller harde fløtekarameller (harde er litt sprø, like gode og lettere og oppbevare), sjokolade- og lakriskarameller og fudge (en litt tørrere og utrolig god type). Hvis du har et termometer og kan koke sukker har jeg også oppskrift på peppermynte og ulike typer fruktkarameller. Som sagt det tar litt tid å skrive alle oppskriftene, så hvis du er interessert må du fortelle meg hvilke du kan tenke deg. Ingen sak å finne en menge nettsteder med karamelloppskrifter, de fleste blir sikkert gode.
Gjest Primula Skrevet 25. november 2003 #4 Skrevet 25. november 2003 åååå, kan du gi meg oppskrift på lakriskarameller? da hadde jeg blitt hoppende glad
vrimmel Skrevet 25. november 2003 Forfatter #5 Skrevet 25. november 2003 Jeg har flere gode og velprøvde karamell oppskrifter, men det er mye jobb og skrive dem ned. Myke eller harde fløtekarameller (harde er litt sprø, like gode og lettere og oppbevare), sjokolade- og lakriskarameller og fudge (en litt tørrere og utrolig god type). Hvis du har et termometer og kan koke sukker har jeg også oppskrift på peppermynte og ulike typer fruktkarameller. Som sagt det tar litt tid å skrive alle oppskriftene, så hvis du er interessert må du fortelle meg hvilke du kan tenke deg. Ingen sak å finne en menge nettsteder med karamelloppskrifter, de fleste blir sikkert gode. Jeg tenkte på sånne myke, lyse, men ikke så myke at de blir helt klissete.. Har ikke termometer, men det kan jeg skaffe :kgsmil:
Nelle Skrevet 27. november 2003 #6 Skrevet 27. november 2003 Jeg har sukkertermometer og jeg ønsker meg oppskrift på karamellfudge -sånne myke, litt tørre. Nelle
Gjest Anonymous Skrevet 28. november 2003 #7 Skrevet 28. november 2003 Her er oppskriften du ba om. Lakriskarameller. 1 dl vann 300 g sukker 200g druesukker Kokes uten lokk til 130 grader Hell opp på smurt teflonduk og elt inn 3 ss lakrisekstrakt pulver. Blir ekstra gode hvis 1 ts salmiakksalt også tilsettes. Trill til pølser som trykkes litt flate og klippes opp til karameller. Må pakkes inn enkeltvis i mat- eller bakepapir. Oppbevares tørt og lufttett. Denne blir også god men kan være litt vanskeligere og få til: Lakriskarameller. 1 dl vann 2 ss eddik 250 g sukker Has i en kjele og kokes ved svak varme til 135 grader. Tisett så under forsiktig røring: 1/2 ts natron 4 ss fløte Varm opp igjen i et par minutter. Tilslutt tilsettes 2 ts lakrisekstrakrpulver og ev svart farge. Hell opp på smurt teflonduk. Avkjøl og skjær opp til karameller. Kan vendes i uparfymert talkum el. mangnesiumstearat før de pakkes inn.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå