Gå til innhold

Hjemmelagde karameller?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har oppskrift på ordentlig gode hjemmelagde fløtekarameller? Slike som kan pakkes inn i cellofan el. lig?

Videoannonse
Annonse
Gjest Anonymous
Skrevet

Jeg har flere gode og velprøvde karamell oppskrifter, men det er mye jobb og skrive dem ned.

Myke eller harde fløtekarameller (harde er litt sprø, like gode og lettere og oppbevare), sjokolade- og lakriskarameller og fudge (en litt tørrere og utrolig god type).

Hvis du har et termometer og kan koke sukker har jeg også oppskrift på peppermynte og ulike typer fruktkarameller.

Som sagt det tar litt tid å skrive alle oppskriftene, så hvis du er interessert må du fortelle meg hvilke du kan tenke deg.

Ingen sak å finne en menge nettsteder med karamelloppskrifter, de fleste blir sikkert gode.

Skrevet

åååå, kan du gi meg oppskrift på lakriskarameller?

da hadde jeg blitt hoppende glad :hoppe:

Skrevet
Jeg har flere gode og velprøvde karamell oppskrifter, men det er mye jobb og skrive dem ned.

Myke eller harde fløtekarameller (harde er litt sprø, like gode og lettere og oppbevare), sjokolade- og lakriskarameller og fudge (en litt tørrere og utrolig god type).  

Hvis du har et termometer og kan koke sukker har jeg også oppskrift på peppermynte og ulike typer fruktkarameller.

Som sagt det tar litt tid å skrive alle oppskriftene, så hvis du er interessert må du fortelle meg hvilke du kan tenke deg.

Ingen sak å finne en menge nettsteder med karamelloppskrifter, de fleste blir sikkert gode.

Jeg tenkte på sånne myke, lyse, men ikke så myke at de blir helt klissete..

Har ikke termometer, men det kan jeg skaffe :kgsmil:

Skrevet

Jeg har sukkertermometer og jeg ønsker meg oppskrift på karamellfudge -sånne myke, litt tørre.

Nelle :nisse:

Gjest Anonymous
Skrevet

Her er oppskriften du ba om.

Lakriskarameller.

1 dl vann

300 g sukker

200g druesukker

Kokes uten lokk til 130 grader

Hell opp på smurt teflonduk og elt inn 3 ss lakrisekstrakt pulver.

Blir ekstra gode hvis 1 ts salmiakksalt også tilsettes.

Trill til pølser som trykkes litt flate og klippes opp til karameller.

Må pakkes inn enkeltvis i mat- eller bakepapir.

Oppbevares tørt og lufttett.

Denne blir også god men kan være litt vanskeligere og få til:

Lakriskarameller.

1 dl vann

2 ss eddik

250 g sukker

Has i en kjele og kokes ved svak varme til 135 grader.

Tisett så under forsiktig røring:

1/2 ts natron

4 ss fløte

Varm opp igjen i et par minutter.

Tilslutt tilsettes 2 ts lakrisekstrakrpulver og ev svart farge.

Hell opp på smurt teflonduk. Avkjøl og skjær opp til karameller.

Kan vendes i uparfymert talkum el. mangnesiumstearat før de pakkes inn.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...