Gå til innhold

Hvem betaler for utbedring på hus?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg bor i et eldre hus, som er bygget om til to leiligheter for 10 år siden. Det er 2 selveierleiligheter, alså inget sameie eller lignende.

Jeg bor og eier 1ste etg og halve kjelleren, paret i 2dre etg, eier 2dre etg og 3dje etg, som er loftet + halve kjelleren.

På loftet må det nå skiftes vinduer. Er det delt kostnad mellom oss, eller paret i andre etg sin regning alene? I utgangspuntet så er jo yttertaket begges ansvar og eiendom, og vinduene er i taket. Men på annen side er vinduene på deres loft.

Noen som har noe peiling her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kjenner ikke reglene godt nok til å gi 100% svar, men for borettslag gjelder at BYTTE av vinduer er fellesskapets ansvar, mens vedlikehold av vinduer er den enkelte andelseiers ansvar. Antar dette er sammenlignbart - og at vinduer blir en felleskostnad dersom de faktisk må byttes. Det betyr samtidig at de må spytte i dersom du må bytte dine vinduer og det er jo enda merkeligere. Ansvar for vedlikehold i eierseksjonsloven (som regulerer boligsameier), kan fravikes ved avtale, og det bør dere kanskje sikutere mtp vinduer i hhv 1. og 2. etg. Men loftet må dere nok nesten være sammen om, siden det er en del av takkonstruksjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...