Gå til innhold

Steketid på hjort?


Fremhevede innlegg

Skrevet

Hei!

Har en indrefilet av hjort på 400 g som jeg hadde tenkt vi skulle spise til middag i dag. Men hvor lenge skal den stekes i ovnen, og på hvor mange grader?

Hvis noen har tips til tilbehør er det bare å slenge inn det også ;)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Fra Løiten hjort:

Hjortekjøttet er veldig magert. Blir kjøttet stekt for mye blir det mindre saftig. Vi anbefaler å brune kjøttet i panne, og så steke det ferdig i ovn med 180 grader C til en kjernetemperatur på 54 - 56 grader C. Det er en stor fordel å la kjøttet "hvile" etter steking i 10 - 20 minutter (innpakket i folie). Da vil saften i kjøttet ha "satt seg", og kjøttet er lekkert og saftig.

Skrevet

Fra Løiten hjort:

Hjortekjøttet er veldig magert. Blir kjøttet stekt for mye blir det mindre saftig. Vi anbefaler å brune kjøttet i panne, og så steke det ferdig i ovn med 180 grader C til en kjernetemperatur på 54 - 56 grader C. Det er en stor fordel å la kjøttet "hvile" etter steking i 10 - 20 minutter (innpakket i folie). Da vil saften i kjøttet ha "satt seg", og kjøttet er lekkert og saftig.

Enig. Kjøp steketermometer og bruk det. Jo lavere steketemperatur, jo lengre tid, men jo saftigere blir kjøttet utover mot skorpen.

IKKE stek i folie, da mister det den gode skorpen hvor mye av den gode smaken sitter.

Skrevet

Hvis den er vakuumpakket kan du lage den "sous vide", altså i vannbad. Da blir det supermørt og saftig! Jeg gjorde det forrige gang jeg lagde hjort - stek riktignok, men det skal funke på det meste. Det du gjør er å varme opp vann i en kjele til det som skal være kjernetemperaturen, for eksempel 55 grader, legger kjøttet med vakuumplast på oppi vannet, og setter hele kjelen inn i ovnen ved 55 grader (sjekk med steketermometer). Da blir kjøttet perfekt tvers igjennom. Stekeskorpe lager du ved å brune den i stekepanne til slutt. Vet ikke nøyaktig hvor lenge den må stå i ovnen, men det som er fint med denne metoden er at det er så og si umulig å steke den for lenge, siden temperaturen uansett ikke vil bli høyere enn 55 grader.

Skrevet

Takk for svar! Nyttig å vite til neste gang. Gjøres det på ca samme måte med annet viltkjøtt også, slik som f.eks elg?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...