Englepusen Skrevet 21. november 2003 #1 Skrevet 21. november 2003 Etter at Bagel Buddy (som anbefales på det sterkeste!) åpnet i Stavanger har jeg fått dilla på bagels. Noen som har en god oppskrift å dele?
Thomasine Skrevet 21. november 2003 #2 Skrevet 21. november 2003 Her er hva jeg fant når jeg søkte på Google: http://www.google.com/search?sourceid=navc...ppskrift+bagels Velge og vrake ser det ut til... Si ifra hvis du finner en som er enkel, da??!!
-Fisken- Skrevet 21. november 2003 #3 Skrevet 21. november 2003 Dette er den oppskriften som går igjen de fleste steder: BAGELS Antall porsjoner: 12 Tilberedningstid: 120 min. Ingredienser: Deig: 25 gr gjær 5 dl vann 2 ss smeltet smør 2 ss lys sirup 2 ts salt 800 gr hvetemel Til koking: 2 ss sukker pr. liter vann Dryss: sesamfrø, solsikkefrø eller valmuefrø Tilberedning: Smuldre gjæren i bakebollen og hell på kaldt vann. Tilsett smør, sirup og salt. Bland i det meste av melet. La deigen stå til heving i kjøleskapet 10-12 timer. Elt deigen om og trill ut 12 pølser. Form pølsene til boller. Klem et hull i midten og la bollen henge på pekefingeren "Snurr" fingeren slik at bollen utvider seg rundt fingeren og får fin bagelsfasong. Legg bagelsene på stekeplate og la dem heve ca. 20 minutter. De kan også lages med vanlig varm hev, men da blir de ikke så lette. Kok opp vann og sukker i en rommelig kjele. Legg i et par bagels om gangen og la dem koke til de flyter opp, 3-4 minutter. Legg dem tilbake på stekeplaten og dryss på f eks sesam-,solsikke- eller valmuefrø. Stek dem gylne (ca.20 minutter ved 225 grader).
Englepusen Skrevet 21. november 2003 Forfatter #4 Skrevet 21. november 2003 Takker og bukker! Håper jeg får tid til litt kokkelering i helgen :D
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå