BlackBerry Skrevet 20. juli 2011 #1 Skrevet 20. juli 2011 Skal til Hellas for 3. gang. Er veldig glad i gresk mat, men det går for det meste i gyros, souvlaki, gresk salat og tzatziki. Noen som har andre gode tips til gresk mat man bør spise?
gustav Skrevet 20. juli 2011 #2 Skrevet 20. juli 2011 Husker yoghurt med honning, kjøpt og spist i en liten landsby oppe i fjellene. Namm!
Mixelite Skrevet 20. juli 2011 #3 Skrevet 20. juli 2011 Kleftiko, tsoutsoukakia(kjøttboller i tomatsaus), stifado(oksekjøtt og småløk i tomatsaus), kjempebønner i tomatsaus, brekkbønner med olje og sitron, grillet ost, blekksprut, moussaka, fylte tomater og paprika, giovetsi(pastaris med saus), dip av potetmos med hvitløk, dip av torskerogn... Spis som grekerne gjør; bestill mange småretter og en stor og forsyn dere med det dere har lyst på. På den måten rekker man å smake på mye i løpet av en kort ferie
gustav Skrevet 20. juli 2011 #4 Skrevet 20. juli 2011 ahh, ja blekksprut og rista sardiner! *vann i munnen*. På vår siste ferie på Kreta for altfor lenge siden ble vi etter et par dager lei av å se pommes frites til alle retter. Så vi spurte likegodt om de bare kunne 'lage noe godt til oss'. Hvorpå bordet ble fyllt av alskens herlige småretter - mezes. Og det fortsatte vi med resten av ferien.. Kan legge til at vi på 14 dager gikk opp 4 kilo -hver!
AnonymBruker Skrevet 31. juli 2011 #6 Skrevet 31. juli 2011 Den greske linesuppen og Moussakkaen som ligger på millasmat.com er utrolig gode og autentissk greske.
Jamme Skrevet 4. august 2011 #9 Skrevet 4. august 2011 Dolmades - fylte vinblader! Lages som regel med kjøtt og ris, blant annet. Og sånne friterte auberginskiver som jeg dessverre ikke husker hva heter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå