AnonymBruker Skrevet 20. juli 2011 #1 Skrevet 20. juli 2011 Er så lei av lettbrus og vann. Jeg VIL ha melk til frokost. Regnes skummet melk som en matvare det er "lov" å innta på lavkarbo?
AnonymBruker Skrevet 20. juli 2011 #3 Skrevet 20. juli 2011 Det kommer vel kanskje an på hva slags lavkarbo-retning du følger? Jeg tok en titt på næringsinnholdet, og for en type retning som skal ha mye fett og få karber, så er den ikke akkurat optimal. Men om du ikke skal ha mye fett og et moderat/liberalt antall karber om dagen, så går det sikkert greit. Jeg følger ketolyse, så da er ikke akkurat 4,8 g karber og 0,1 g fett det beste.
AnonymBruker Skrevet 20. juli 2011 #4 Skrevet 20. juli 2011 Milks contains carbs. Carbs equals insulin. Insulin equals fat. Fat equals obesity. Ergo, drinking milk makes you FATFATFAT.
Gjest Heloise Skrevet 20. juli 2011 #5 Skrevet 20. juli 2011 Jeg mener at jo mindre fett i meieriproduktene, jo mer karber i det. Så hvis du er på lowcarb burde du ta h-melk eller lettmelk i verste fall.
Vulpes Skrevet 20. juli 2011 #7 Skrevet 20. juli 2011 Haha, "i verste fall". Tragisk. Denne kommentaren skjønte jeg ikke. Utdyp
Gjest Heloise Skrevet 20. juli 2011 #8 Skrevet 20. juli 2011 Er så fint med AB'ere som for det første ikke tør å stå frem med nick OG tydeligvis ikke vet hva det er snakk om. Bare moro med litt hjernedød underholdning.
Anglofil Skrevet 20. juli 2011 #9 Skrevet 20. juli 2011 Man kan godt drikke skummet melk på lavkarbo, men da må man trekke det fra "karboregnskapet". I dag skal jeg f.eks ha nypoteter til middag, og poteter er generelt sett ikke noe man anbefaler for oss lavkarbere. MEN, så lenge jeg holder meg under min grense med karber så går det jo fint. Så bør man gjerne ha en viss balanse mellom fett, proteiner, karber osv, men en gang i mellom gjør det faktisk ingenting å bruke si halvpartene av ens karber på noe godt, hvis man vil det. Det må man nesten finne ut av selv. Mvh Yvonne
Meadow Skrevet 20. juli 2011 #11 Skrevet 20. juli 2011 Akkurat på "søt" melk er det ikke store forskjellen på karbohydratinnholdet. Problemet er heller at det er ganske mye karbohydrater, jeg drikker for eksempel lettmelk, som inneholder 4,7 g karbohydrater per 100 gram. Det er ganske mye, så jeg begrenser meg til et lite glass per dag. Jeg klarer ikke å drikke helmelk, selvom jeg sikkert burde det for å få i meg mer fett. Det får så være.
uglemamma Skrevet 22. juli 2011 #13 Skrevet 22. juli 2011 bland litt fløte i vann og ha i ørlite salt og splenda. Med kakao og et par vaniljedråper blir det kos.
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2011 #14 Skrevet 22. juli 2011 Milks contains carbs. Carbs equals insulin. Insulin equals fat. Fat equals obesity. Ergo, drinking milk makes you FATFATFAT. Are you American, or just plain stupid? Well, what's the difference anyway, isn't stupid another word for "american"? LOL If you consume more than you burn off, then you will gain weight, stop the carb crap about carb making people fat.
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2011 #15 Skrevet 22. juli 2011 Jeg bare trollet. Men det er likevel tankengangen til LCHF-fanater. Det holder ikke for dem å kutte ut potetgull, sjokolade og brus - de skal ta den helt ut og droppe karbs totalt. Food avoidance i stedet for fornuft, mao. 1
Eilertsen Skrevet 23. juli 2011 #16 Skrevet 23. juli 2011 Selv om jeg er uenig i en del av argumentasjonen til lavkarbofanatikerne (blant annet en del udokumenterte påstander rundt insulin og lagringen av fett), viser alle studier at lavkarbo (ad libitum) gir bedre effekt enn lavfett og kalorirestriksjon. I tillegg vil lavkarbo øke HDL-kolesterolet, redusere blodtrykket og triglyseridene. Når det gjelder insulin, så er det riktig at mye insulin ikke er bra om du har mye bukfett og er insulinresistent - noe som skyldes et kronisk høyt energiinntak. For slanke mennesker som spiser et energiredusert kosthold, ser man ingen sammenheng mellom vekttap og kroppskomposisjon versus insulinnivå. Det virker som at mange glemmer at selv om man skiller ut en del insulin de 14-16 timene man er våken, så er insulinnivået veldig lavt på natten. Kroppen er en adaptiv og tilpasningsdyktig organisme. Så lenge du ikke hiver innpå alt for mye mat, så vil den holde seg sunn og frisk om du bruker den aktivt og spiser balansert.
AnonymBruker Skrevet 24. juli 2011 #17 Skrevet 24. juli 2011 Jeg bare trollet. Men det er likevel tankengangen til LCHF-fanater. Det holder ikke for dem å kutte ut potetgull, sjokolade og brus - de skal ta den helt ut og droppe karbs totalt. Food avoidance i stedet for fornuft, mao. Tror du har misforstått. Det er LAVkarbo, ikke NULLkarbo for 99,9% av lavkarbofolk.. Og det er snakk om alt opp til 150g om dagen.
Eilertsen Skrevet 24. juli 2011 #18 Skrevet 24. juli 2011 Tror du har misforstått. Det er LAVkarbo, ikke NULLkarbo for 99,9% av lavkarbofolk.. Og det er snakk om alt opp til 150g om dagen. Om man er veldig interessert i lavkarbo, kan jeg anbefale en utrolig god artikkel av Vegard Lysne. Lavkarbo kan som du nevner være så mye - og avhenger jo også av aktivitetsnivået. En toppidrettsutøver vil kunne definere et karbohydratinntak på 140-170g som lavkarbo (fordi han forbruker så mye glykogen/karb når han trener). For en person som aldri er i bevegelse, vil man derimot ikke kunne kalle så mye karbohydrater for lavkarbo. Så spørs det jo også hvor ekstrem man ønsker å være. Selv anbefaler jeg på (svært) generelt grunnlag, en reduksjon i karbohydratinntaket som gjør at man spiser rundt 35-45 E%.
AnonymBruker Skrevet 24. juli 2011 #19 Skrevet 24. juli 2011 Om man er veldig interessert i lavkarbo, kan jeg anbefale en utrolig god artikkel av Vegard Lysne. Lavkarbo kan som du nevner være så mye - og avhenger jo også av aktivitetsnivået. En toppidrettsutøver vil kunne definere et karbohydratinntak på 140-170g som lavkarbo (fordi han forbruker så mye glykogen/karb når han trener). For en person som aldri er i bevegelse, vil man derimot ikke kunne kalle så mye karbohydrater for lavkarbo. Så spørs det jo også hvor ekstrem man ønsker å være. Selv anbefaler jeg på (svært) generelt grunnlag, en reduksjon i karbohydratinntaket som gjør at man spiser rundt 35-45 E%. Jo, det kan man. Om man "til vanlig" har et kosthold med si 300g karbohydrater, så vil selv et inntak på 150g være en betydelig nok redusering til at det er lavkarbo. Jeg ville nok kalt det karboredusert. Men 50% av vanlig inntak er tross alt lavkarbo. Jeg sluker alt jeg kan finne om lavkarbo, studier osv, og spiser selv lavkarbo på 2. året med gode resulteter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå